18.1 C
Giurgiu
vineri,12 aprilie 2024
spot_img

În comuna SCHITU, proiectele curg: comuna este printre primele beneficiare ale fondurilor PNRR!

Deși mulți primari de comune (unii din țară, alții din județ) stau cu mâinile încrucișate și se plâng de faptul că nu au fonduri necesare dezvoltării, iată că la nivelul localității giurgiuvene SCHITU, păstorite de edilul Ionel Pașol, lucrurile nu stau chiar așa. Mai mult, se lucrează la modernizarea comunei, din toate punctele de vedere. Unul dintre cele mai importante proiecte (și o finanțare, de asemenea, mult așteptată) este legată de finanațarea prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Suma obținută de comuna Schitu depășește 100.000 de euro!

Este bucuria noastră să anunțăm că vineri (n.r. 29 iulie) am primit vestea că am intrat pe finanțare în Componenta 5 – Renovare energetică prin PNRR.

Avem un bloc cu patru apartamente, în satul Vlașin, despre care nu foarte multă lume știe, care a intrat în proprietatea publică a comunei Schitu, și am obținut o finanțare de 91.000 de euro plus TVA pentru reabilitare energetică, reparații acoperiș și tot ce trebuie pentru a putea deveni locuibil. Fiind un pionierat pentru noi această finanțare pe PNRR nu știm exact când vom demara lucrările, dar sper ca, până la sfârșitul anului, să putem începe lucrările acestea, spunea primarul Ionel Pașol.

Blocul la care face referire primarul comunei Schitu necesită intervenții urgente, pentru că apa infiltrată până în prezent a dus la distrugerea, în mare parte, a clădirii.

Un alt proiect important prin care comuna Schitu primește finanțare este Programul „Anghel Saligny”, în care primăria este angrenată cu un proiect de racordare la rețeaua de apă în satele Bila și Cămineasca. Este o problemă de zile, până la semnarea contractului de finanțare, astfel că, tot până la sfârșitul anului, având un proiect finanțat pe clauza sustensivă, sunt sigur că vom începe lucrările, mai declara edilul comunei Schitu.

Pe de altă parte, o importantă sumă de finanțare este legată de rectificările bugetare, una de acest fel fiind anunțată, pe surse, în cursul lunii august. Ar fi o gură de oxigen, spunea Ionel Pașol, precizând că, totuși, nu se bazează doar pe aceste aspecte.

Nu știu încă mare lucru despre o eventuală rectificare bugetară, dar orice rectificare este binevenită, deoarece atunci când ai resurse financiare, îți poți face planuri. În următoarea perioadă îmi doresc un inițierea unui proiect pentru panouri fotovoltaice, proiect ce poate fi finanțat prin Agenția Fondului de Mediu, care să asigure energia electrică necesară consumului intern (instituțiile noastre publice: primărie, grădinițe, școli).

De asemenea, îmi doresc finalizarea școlii din Vlașin (un proiect ambițios, care cuprinde extindere, modernizări substanțiale – pe care ni-l dorim finalizat până la sfârșitul anului acesta, singura întârziere fiind legată de diferențele de preț la materialele de construcție).

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole