6.4 C
Giurgiu
luni,11 noiembrie 2024
spot_img

PSD nu se dezminte: votează, în continuare, împotriva giurgiuvenilor

Este, deja, de notorietate faptul că pe rolul instanței de judecată se află procesul cu numărul de dosar 118/122/2023, dosar ce are drept obiect atacul Insitituției Prefectului asupra unei hotărâri de Consiliu Județean, ce viza repartizarea sumelor pentru echilibrare pentru localitățile județului.

Un prim termen a fost pe data de 30 martie, când instanța a solicitat o serie de completări de documente din partea CJ, în speță validarea și însușirea demersului juridic al președintelui CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, pentru reprezentarea CJ în dosarul amintit, în toate fazele procesuale; asistența și reprezentarea CJ de către Serviciul Juridic – contencios și contracte din cadrul aparatului de specialitate al Președintelui CJ în dosarul 118/122/2023, de asemenea în toate fazele procesuale. Nu în ultimul rând, se solicitau documente cu privire la angajarea apărătorului ales, avocat Andrei Mădălina – Adeluța, al cărei onorariu este „pro bono” conform contractului de asistență judiciară încheiat între aceasta și instituția apărată. Pentru toate acestea, dar și pentru semnarea întâmpinării de către Președintele Consiliului Județean Giurgiu și apărătorul ales privind apărările făcute de CJ Giurgiu, precum și susținerea apărărilor invocate în întâmpinare în fața Tribunalului Giurgiu și Curții de Apel București, miercuri, 5 aprilie, a fost convocată o ședință deîndată a CJ Giurgiu.

Ceea ce se dorea a fi o ședință în care să se aprobe documente în beneficiul giurgiuvenilor, s-a transformat într-un circ ieftin, în care reprezentanții PSD din consiliu au făcut, mai bine de zece minute, „meditații” de legislație, citând doar fragmente de legi fără însă a comunica, în mod concret, care ar fi ilegalitățile pe care le invocau (și de care se temeau). Mai mult, unul dintre aleșii județeni încă era nedumerit de motivația caracterului „deîndată”, deși însuși solicitarea instanței (despre care alesul cu pricina a recunoscut că are cunoștință) era un temei cât se poate de motivant.

În consecință, consilierii județeni ai PSD au făcut ceea ce fac de obicei când la mijloc este ceva legat de bunăstarea și dezvoltarea comunităților din județul nostru: au votat împotrivă, fără să realizeze faptul că actul lor lovește, în mod direct, și în comunele conduse de primari PSD. Dar când ordinul de partid e mai important decât binele comunităților, unii nu mai țin cont de jurământul pe care l-au depus în urmă cu doi ani, la preluarea mandatului. Rămâne doar ca electoratul să judece și să cântărească „binele” făcut de acești aleși județeni, prin votul dat la ședințele de consiliu!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole