17.8 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Școlile din comunele Gogoșari și Vedea, vizitate de parlamentarii giurgiuveni liberali Gabriela HORGA și Alexandru ANDREI

Preț de câteva ore, deputații PNL Giurgiu Gabriela Horga și Alexandru Andrei, alături de inspectorul general școlar Ion Ghimpețeanu și de Alina Meclea, inspector școlar și consilier județean PNL, au vizitat școlile din Gogoșari și Vedea. Unitățile de învățământ din cele două localități sunt incluse în Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), iar parlamentarii și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu au discutat cu primarii liberali ai celor două comune, Dănuț Daia și Marian Țaga

PNRAS este un program este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Anul trecut, toate cele 27 de unități de învățământ din județul Giurgiu care au aplicat au fost selectate în prima rundă de finanțare din cadrul PNRAS.

Pentru runda a doua, lansată recent de Ministerul Educației, sunt eligibile 25 de unități de învățământ din județul Giurgiu. Fondurile europene vor fi folosite pentru Șa preveni și reduce abandonul școlar la nivel gimnazial și pentru a îmbunătăți tranziția de la învățământul secundar inferior la cel superior. Unitățile de învățământ pot accesa până la 300.000 de euro și să ofere elevilor sprijinul de care au nevoie pentru a participa la ore și pentru a-și dezvolta competențele corespunzătoare vârstei.

Pe de altă parte, 13 școli și un liceu din județul Giurgiu sunt incluse în programul prin care este asigurată masa caldă pentru elevi. Prin acest program se previne excluziunea socială, abandonul şcolar şi se îmbunătățesc performanţele şcolare. Copiii nu mai absentează de la școală și au o masă caldă la o oră fixă. Atunci când PSD conducea județul, nicio o școală din Giurgiu nu era inclusă în acest program, declara, după finalizarea vizitelor, deputatul PNL Giurgiu, Gabriela Horga.  

La preluarea guvernării de către PNL, 50 de școli beneficiau de acest program la nivel național. În 2020, numărul acestora a fost majorat la 150, iar în 2022 au fost efecutate trei majorări – de 150 la 300, de la 300 la 350 și de la 350 la 450.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole