12.6 C
Giurgiu
vineri,24 mai 2024
spot_img

Primele carduri sociale au ajuns la giurgiuveni

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a început încărcarea voucherelor sociale distribuite de Poșta Română. Voucherele sociale sunt încărcate o dată la două luni cu câte 250 de lei, în patru tranșe până la finalul anului. Peste 500.000 de români vor putea folosi ajutorul financiar pentru achiziționarea alimentelor necesare, până la data de 1 iulie.Programul este finanțat atât din bugetul de stat, cât și din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD) și prin Programul Operațional Incluziune și Demnitate Socială (POIDS). Tichetele cu valoare nominală de 250 lei sunt destinate achiziției de produse alimentare. Peste 2,5 milioane de beneficiari primesc tichete în valoare de 3,1 miliarde de lei.

La nivelul județului Giurgiu, aproximativ 42.000 de persoane vor primi aceste tichete. Deja prima tranșă, de 7700 de carduri, a început să fie distribuită, după cum urmează: 4.000 de astfel de carduri (tichete de masă) ajung la locuitorii din municipiu, în timp ce alte 3700 ajung la locuitori ai comunelor județului.

Sprijinul material pentru categoriile de populație vulnerabile are drept scop compensarea unei părți din cheltuielile cu hrana, prin acordarea unor tichete sociale, pe suport electronic, pentru achiziționarea de produse alimentare de bază și/sau pentru asigurarea de mese calde. Beneficiarul poate să opteze pentru produsele alimentare sau pentru masa caldă. De acest sprijin vor beneficia: pensionarii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1500 de lei; persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1500 de lei; familiile cu cel puțin doi copii în întreținere ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei; familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei; familiile care au dreptul la ajutorul social; persoanele fără adăpost.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole