18.1 C
Giurgiu
vineri,12 aprilie 2024
spot_img

Președintele PNL Giurgiu, Dan MOTREANU, replici dure la adresa celor ce doresc o alianță cu PSD: „Suntem în pericolul de a pierde o generație de votanți PNL!”

Luni, 8 noiembrie, liberalii s-au reunit pentru o ședință în care s-a decis, în final, debutul negocierilor cu PSD pentru formarea unei alianțe pentru guvernare. Lucru ce nu a fost agreat de mulți dintre cei prezenți, 22 mai exact, (nu suficienți, din păcate), aceștia fiind de altfel și cei care au votat împotriva acestor negocieri. Printre cei care au declarat clar că o alianță cu PSD ar duce la distrugerea Partidului Național Liberal s-a numărat liderul organizației județene a PNL Giurgiu, Dan Motreanu.

De altfel, acesta a declarat, pentru evenimentgr.ro, că o asemenea alianță ar duce la pericolul chiar al dispariției identității liberale.

Le-am explicat colegilor din conducerea PNL că nimeni NU înțelege ce se dezbate, de fapt. Suntem după 20 de zile de plimbat pe la sediile USR și PSD, și încă nu știm ce vrem. Suntem ca un vapor care navighează fără busolă și, ca atare, este puțin probabil să reușim să ajungem la țărm neavariați foarte tare!”, preciza Dan Motreanu.  

Odată cu aceste negocieri, între PNL și PSD, mulți politicieni și chiar analiști politici au asemuit noua alianță ca un fel de revigorare a USL (Uniunea Social-Liberală) care, în anul 2012, câștiga alegerile parlamentare, după ce venea în lupta politică din opoziție. Uniunea s-a desființat doi ani mai târziu, în 2014, prin ieșirea PNL de la guvernare în urma, printre alte pretexte enumerate, refuzului lui Victor Ponta de a-l numi pe Klaus Iohannis ministru de Interne.

Despre USL-ul din 2012 și ceea ce se întâmplă în aceste zile în politica românească, Dan Motreanu spunea:

„Diferența dintre ce se propune acum și USL este că ultimul a fost un proiect pe care l-am făcut în opoziție și cu acel proiect ne-am dus în fața cetățeanului pentru a ne vota sau nu! Și nu după ce ne am aruncat vorbe grele. Iar după ruperea USL, mai bine de 7 ani, am încercat să ne desprindem de acel proiect și am fost în opoziție cu toată acțiunea politică a PSD. Pe de altă parte, majoritatea votanților PNL sunt anti PSD, iar  acum ni se propune să facem o întoarcere de 360 de grade și să ne întoarcem din nou în brațele PSD, și astfel să existe posibilitatea de a pierde o întreagă generație de votanți PNL”, declara liderul liberal giurgiuvean.

Mai mult, Dan Motreanu spunea că, la acest moment, ca și până acum, o alianță cu USR este normală, pentru că ambele formațiuni politice sunt complementare, lucru benefic în multe privințe.

„Ne puteam gândi, dacă exista alianța cu USR, la o alianță politică și electorală care ar putea să ne ducă la câștigarea alegerilor din 2024. În schimb, cu PSD alături ne vom canibaliza în scurt timp! Cei trei susținători actuali importanți ai alianței cu PSD – Florin Cîțu, Rareș Bogdan și Gheorghe Flutur – sunt într-o situație ridicolă: după ce s-au declarat ca antipesediști convinși și chiar spuneau (cel puțin așa susținea Cîțu la congresul din 25 septembrie) că au intrat în politică exact cu acest scop, al luptei cu PSD, tot ei vin acum și ne propun o alianță cu PSD”, a încheiat liderul PNL Giurgiu, Dan Motreanu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole