10.8 C
Giurgiu
duminică,3 decembrie 2023
spot_img

Președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru BEIANU, replică pentru un material apărut în presa locală

După apariția, într-o publicație on line locală, a unui material ce îl viza pe președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, acesta a transmis în cursul dimineții un drept la replică pe care îl redăm, integral, mai jos:

Subsemnatul, am sunat la tel. d-lui Cimpoeru, care a avut o atitudine surprinzător de împăciuitoare, subliniind că atunci când este vorba despre bani și datorii (exprimare aproximativă…), nu-i face plăcere să pună întrebări. Că a fost înainte sau nu de publicare, nu contează. Nici ce scrie în material, referitor la o chestiune din 2020 nu contează pentru mine, dar fac câteva precizări pentru persoane parțial interesate sau plictisite de asemenea subiecte:

Da, am semnat contracte însumând sute de milioane de euro în calitate de președinte CJG și am datorii.

Împrumutul respectiv, ca toate datoriile mele, figurează în vechea declarație de avere, dar nu mai figurează în următoarea deoarece avea scadență în anul în care a fost semnat.

În mare parte a fost achitat din suma de bani returnată de AEP candidaților pentru alegerile locale.

Am o dispută cu persoana menționată doar pe subiectul penalităților de întârziere exagerat de mari, dacă pot face mențiunea că am avut și o înțelegere verbală nerecunoscută ulterior.

Va decide instanța cine are dreptate. Păcat că giurgiuvenii nu pot decide în cunoștință de cauză, la momentul potrivit, pentru că multe informații relevante despre candidați sunt ținute sub tăcere chiar de presa “agresivă”. Una dintre aceste informații certe spune că numai colecția de pantofi sport ai probabilului finanțator al acestui articol valorează 100.000 euro, el fiind bugetar consecvent. Norocul celorlalți că legea nu-l obligă să-i treacă în declarația de avere căci ar fi indispus teribil comunitatea noastră obișnuită să muncească pentru orice venit.

N.R. Dacă ar fi să analizăm modalitatea agresivă în care a fost scris articolul cu pricina, cel mai probabil acesta a fost comandat de către Marian Mina, președintele PSD Giurgiu. Și, dacă tot s-a legat de sume de bani care, cică, ar fi „nejustificate” în realitate, ce ar fi ca același finanțator al materialului amintit să precizeze cam ce sume dă pe fiecare dintre costumele sau chiar pe gecile cu care se afișează…Dar, cum știm că nu o va face, vă spunem noi: 5.000 de euro per bucată…De banii ăștia, domnule Mina, dacă tot „vă doare burta” de situația copiilor și bătrânilor aflați în grija DGASPC Giurgiu, știți că aceștia ar mânca niște mese bune, sănătoase, o lună de zile, numai din suma pe care o cheltuiți pe un costum sau pe o geacă…Alte comentarii sunt de prisos!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole