12.6 C
Giurgiu
vineri,24 mai 2024
spot_img

Președintele CJ Giurgiu, Dumitru BEIANU, raport în fața giurgiuvenilor după un an de mandat (II)

Așa cum precizam în materialul trecut, la un an de mandat, președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, a ieșit „la raport” în fața giurgiuvenilor. Dacă anterior vorbeam despre sănătatea din județ, în speță despre Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, în această a doua parte, vom aborda situația uneia dintre cele mai sensibile direcții din subordinea Consiliului Județean: Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Giurgiu.

În ceea ce privește domeniul social, cea mai amplă atenție a președintelui CJ Giurgiu, în acest prim an de mandat, a fost îndreptată către Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Giurgiu, unitate extrem de sensibilă, prin prisma serviciilor și beneficiarilor săi.

Astfel, în cele 12 luni, Prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, va fi implementat proiectul “Management eficient Anti-Covid la nivelul DGASPC Giurgiu – MACOV”, termen de finalizare decembrie 2021, ce are drept obiectiv general consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 de către DGASPC Giurgiu, prin achiziţionarea de echipamente/aparatură, materiale şi echipamente individuale de protecţie, pentru angajaţii DGASPC Giurgiu și pentru beneficiarii de servicii sociale din centrele din judetul Giurgiu.

Urmează a fi înființat și dotat Centrul de zi pentru persoane vârstnice în comuna Băneasa, ce are ca termen de finalizare luna iulie 2022, dar și o unitate de îngrijire la domiciliu pentru îmbunătățirea calității vieții, prevenirea instituționalizării și oferirea de sprijin pentru o viață independentă persoanelor cu vârsta peste 65 de ani.

Consiliul Judeţean Giurgiu în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu implementează proiectul “Management eficient anti-COVID la nivelul DGASPC Giurgiu. Proiectul a fost aprobat la finanţare în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020 – Axa Prioritară 9: „Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19”, Obiectivul de Investiţii 9.1: „Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19”, Apel: POIM/819/9/1/”Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19”.

Obiectivul general al proiectului aflat în evaluare este consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 de către D.G.A.S.P.C. Giurgiu, prin achiziţionarea de echipamente/aparatură, materiale şi echipamente individuale de protecţie, pentru angajaţii D.G.A.S.P.C. Giurgiu și pentru beneficiarii de servicii sociale din judeţul Giurgiu.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt, conform informațiilor furnizate de raportul președintelui CJ Giurgiu:

1. Creșterea capacității de răspuns în timp util şi eficient la provocările privind furnizarea de servicii sociale în condiţii optime şi de calitate, în contextul pandemiei COVID-19;

2. Asigurarea de mijloace adecvate de prevenire şi protecţie împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2, prin dotarea corespunzătoare a D.G.A.S.P.C. Giurgiu;

3. Creșterea siguranței privind sănătatea angajaților D.G.A.S.P.C. Giurgiu și a beneficiarilor de servicii sociale din județul Giurgiu, în special a celor cu risc major. Activităţile proiectului vizează achiziţionarea de echipamente şi aparatură destinate protejării împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2 şi limitarea răspândirii acestuia, materiale sanitare, dezinfectanţi, precum şi echipamente individuale de protecţie.

Echipamentele în vederea dotării corespunzătoare a D.G.A.S.P.C. Giurgiu constau în:

1. Mască chirurgicală cu 3 pliuri – 100 000 bucăți în valoare de 261 000 lei. Termen de livrare: max. 30 de zile de la data emiterii ordinului de livrare.

2. Halat unică folosinţă- 100 000 bucăți în valoare de 2 000 000 lei. Termen de valabilitate: minim 12 luni de la data livrării. Termen de livrare: max. 30 de zile de la data emiterii ordinului de livrare.

3. Combinezon unică folosinţă – 1 000 bucăți în valoare de 78 110 lei. Termen de livrare: max. 30 de zile de la data emiterii ordinului de livrare.

4. Botoşi unică folosinţă -100 000 perechi – în valoare de 42 000 lei. Termen de livrare: max. 30 de zile de la data emiterii ordinului de livrare.

5. Mănuşi chirurgicale – 100 000 perechi. Termen de livrare: max. 30 de zile de la data emiterii ordinului de livrare.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole