9 C
Giurgiu
luni,22 aprilie 2024
spot_img

De ce portughezii au putut? Un posibil răspuns din partea deputatului liberal giurgiuvean, Gabriela HORGA

Faptul că Portugalia este pe podiumul european al vaccinărilor antiCOVID 19 ar trebui să dea de gândit multor antivacciniști, adoratori ai teoriilor conspirațiilor sau, pur și simplu, celor pentru care sfatul unui medic specialist este infinit inferior postărilor de pe facebook.

Dar, totuși, cum au reușit portughezii să vaccineze atât de mulți oameni, să stopeze aproape extinderea pandemiei, iar românii încă se luptă cu sutele de decese zilnice?

Un posibil răspuns l-a oferit, într-o discuție recentă, avută cu reprezentanții evenimentgr.ro, deputatul liberal giurgiuvean, Gabriela Horga.

„Un profesor de psihologie la universitatea Moderne din Portugalia povestea la Digi cum s-a desfășurat campania de vaccinare în Portugalia: biserica, medicii, profesorii în prima linie; NICIUN PARTID POLITIC nu și-a permis să conteste utilitatea vaccinului și să conteste măsurile de protecție, adică toată lumea a luptat împotriva dușmanului comun, adică pandemia; a fost O VOINȚĂ NAȚIONALĂ pentru a-și apăra viața, afacerea, economia și modul de viață tradițional, normal (restaurante, terase, turism, mall, cinema, spectacole, petreceri, nunți, etc) și… o dovadă de respect față de aproapele fiecăruia; posturile de televiziune și canalele social-media care au difuzat informații împotriva vaccinării au fost sancționate din primul moment; a fost interzis să se spună cu ce s-a vaccinat fiecare”, spunea deputatul giurgiuvean.

Responsabilitatea o poartă cei care au participat cu fiecare fake news răspândit, cu fiecare minciună și dezinformare spusă, partide politice care au luptat împotriva vaccinării, împotriva măsurilor de protecție, altele care au făcut joc dublu, iar consecința este că în România sunt 523 de morți în ultimele 24 de ore și în Portugalia sunt 4 morți, la 86% grad de vaccinare, este de părere Gabriela Horga.

Ar trebui să simtă o apăsare toți cei care au influențat oamenii să nu beneficieze de ceea ce știința și cunoașterea ne oferă: vaccinul ca mijloc de a ne proteja! Vaccinarea ține, într-adevăr, de convingerile proprii și fiecare decide pentru el, însă participarea la acest fenomen de răspândire a informațiilor false, în locul opiniilor avizate, verificării informațiilor din surse oficiale, a făcut foarte mult rău și este un fapt! Și păcat că unii (se știu ei care) au pus capitalul politic mai presus de viața oamenilor și de viața normală!”, a încheiat deputatul PNL Gabriela Horga, făcând, din nou, un apel la conștiință, la vaccinare și la responsabilitate.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole