13.2 C
Giurgiu
vineri,1 decembrie 2023
spot_img

Premieră în învățământul giurgiuvean: un seismometru a fost instalat la Liceul „Tudor Vianu” din municipiu

Începând cu acest an școlar, Liceul Teoretic „Tudor Vianu” Giurgiu face parte din Rețeaua Seismică Educațională din România ( RoEduSeis), în urma acordului de parteneriat încheiat cu Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Obiectivul principal al acestui acord îl reprezintă constituirea și dezvoltarea unui cadru de colaborare necesar pentru asigurarea sprijinului și suportului mutual pentru promovarea activităților educaționale de prezentare a științei și tehnologiei.

RoEduSeis este o rețea bazată pe instrumente de înregistrare a cutremurelor instalate în școli, operate de către personalul didactic și elevi, cu sprijinul cercetătorilor și utilizate împreună cu materiale suport , ca o resursă pentru activități didactice inovative, bazate pe datele înregistrate.

Seismometrul instalat la Liceul Teoretic „Tudor Vianu” Giurgiu, este un Raspberry Shakes, capabil să înregistreze cutremure locale, regionale și teleseisme (produse la distanțe de până la 1000 km.

Dotarea liceului cu acest seismometru și includerea în Rețeaua Seismică Educațională din România, a fost posibilă în urma participării la Concursului Național de Știință- ReCoNnect, secțiunea Vânătorii de cutremure, a elevilor din clasa a XI-a A, Tîrcă Marius Valentin, Boșman Ovidiu și Naipeanu Eduard, coordonați de profesor Cristina Anghel, unde au câștigat locul I.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole