13.2 C
Giurgiu
vineri,1 decembrie 2023
spot_img

8 Noiembrie: Ziua Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, patronii spirituali ai jandarmilor

Sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavriil este o zi cu semnificație aparte pentru jandarmi, cei doi Arhangheli fiind ocrotitorii spirituali ai Armei.

Întreaga activitate a jandarmilor români se desfășoară sub deviza “Lex et ordo” (Lege și Ordine) care are o simbolistică asemănătoare cu cea a Sfinților Arhangheli: Sfântul Mihail, îngerul “Legii”, apără cu sabia sa de foc dreptatea și adevărul, iar Sfântul Gavriil simbolizează “Ordinea”, siguranța și pacea care nu ar fi posibile fără respectarea legii.

Cu această ocazie am participat, în această dimineață, la invitația Părintelui Paroh Tudor Georgian de la Parohia Ortodoxă Buna-Vestire, alături de elevii Colegiului Național „Ion Maiorescu”, la slujba dedicată sărbătoririi Sfinților Mihail și Gavriil.

Această zi a fost marcată și de vizita elevilor de clasa a IX-a, împreună cu domnul diriginte, Părintele Tudor Georgian, la sediul unității noastre. Tinerii au avut ocazia să afle despre principalele misiuni ale Jandarmeriei Române și rolul instituției în societate, dar și ceea ce presupune profesia de jandarm, chiar de la colegii noștri. De asemenea, le-au fost prezentate tehnica și materialele din dotare, autospecialele folosite în misiuni, dar și câinii de serviciu.

Pentru că ne aflăm în această zi de sărbătoare creștină, cu mare încărcătură spirituală, transmitem sincere felicitări și urări de sănătate tuturor celor care poartă numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. La mulți ani binecuvântați!

Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole