12.6 C
Giurgiu
vineri,24 mai 2024
spot_img

Prefectul județului suferă de…amnezie?

Pe principiul „hoțul striga cel mai tare hoții”, prefectul județului a găsit de cuviință să atace o nouă hotărâre a consilierilor județeni (în care, așa cum ne-au obișnuit, pesediștii votează fie împotrivă, fie se abțin, atunci când este vorba despre ceva care poate sprijini dezvoltarea județului), hotărâre ce viza achiziția de servicii juridice pentru reprezentare (concret, este vorba despre Hotărârea nr.31 din 06.02.2023 cu 17 voturi pentru și 10 împotrivă.) într-un proces „sensibil”: cel legat de o altă atacare a prefectului Florentina Stănculescu, legată de alocarea a 6% pentru bugetele de echilibrare a bugetelor UAT-urilor componente ale Județului Giurgiu. Acest atac, amintim, a fost inițiat la intervenția DIRECTĂ a președintelui PSD Giurgiu, Marian Mina, cel care îi avertiza, cumva, pe aleșii locali ai PSD de faptul că acel proiect de hotărâre va fi atacat. Cu toate acestea, aleșii locali (inclusiv edilii PSD) își manifestau nemulțumirile legate de acțiunea Instituției Prefectului, unii direct, alții…mai pe la colțuri!

Revenind la subiectul de astăzi, președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, spunea, în cadrul unei recente conferințe de presă, că fostul conducător al destinelor județului, cel care astăzi este deputat de Giurgiu, dar care nu a ridicat un pai în favoarea rezolvării problemelor sau pentru dezvoltarea concretă a județului, Marian Mina, achiziționase, în mandatul său, servicii juridice în valoare de aproximativ 10 miliarde de lei vechi (cu TVA), fără ca cineva să conteste acest aspect…De fapt, nici nu prea avea cine, la vremea aceea, întrucât prefect al județului era o apropiată (și protejată) a lui Niculae Bădălău, naș al lui Marian Mina: NINA CRIȘU, despre care publicația noastră devoala faptul că, în anul 2022, a fost trimisă în judecată de către DNA…

Dar, să revenim… Exceptând faptul că poate fi vorba despre o eroare de tastare (data depunerii la instanța de judecată ar fi fost, conform documentului, 20.03.2023!!!!), iată că Instituția Prefectului Județului Giurgiu pune, din nou, bețe în roate activității Consiliului Județean.

Deși președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, preciza faptul că acțiunea în instanță va fi sprijinită de o casă de avocatură PRO BONO (pentru necunoscători, GRATIS!!) totuși prefectul județului, Florentina Stănculescu, prin șeful serviciului juridic, Adriana Puțaru (un alt fost prefect al județului, de tristă amintire…care punea polițiștii „să dea pesta porcină înapoi”), a transmis către instanțele de judecată competente o motivare pentru atacarea acestui proiect de hotărâre!

Ce „uită” prefectul județului…?!

Exact faptul că, în perioada în care dumneaei ocupa funcția de director economic al Consiliului Județean Giurgiu, sub „comanda” lui Marian Mina, actual (se presupune) protector, și comanditar, Florentina Stănculescu își dădea „girul” pentru contracte de aproape 10 miliarde de lei vechi, pentru…exact! Reprezentare juridică! Preferate: patru case de avocatură: Mircea Andrei și Asociații, Dugneanu &Asociații, Dragne &Asociații și Petre Racman / Valentina Adina. Cumea este că…Mircea Andrei și Asociații, cabinetul cu cele mai multe contracte de reprezentare în perioada Marian Mina, a obținut, nici mai mult, nici mai puțin, de 130.000 de lei (un milliard și trei sute de milioane de lei vechi!!!) la care se adaugă și TVA, pentru…o simplă plângere penală! Adică, vreo două-trei pagini A4…Pe acest contract, doamna actual prefect și-a pus semnătura, fără probleme, dar acum, CULMEA!! Atacă în instanță un contract ABSOLUT GRATUIT de reprezentare! A, și încă ceva…aceiași angajați ai serviciului juridic erau și în perioada când doamna actual prefect ocupa funcția de director economic al Consiliului Județean Giurgiu, sub conducerea lui Marian Mina…

Dar despre alte contracte din acea perioadă, vom reveni în perioada următoare…

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole