18.1 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Pragurile maxime ale ajutoarelor de stat vor crește în patru regiuni din România

Este declarația europarlamentarului Dan Motreanu, liderul organizației județene a PNL Giurgiu. Scopul acestor ajutoare de stat regionale este de a sprijini dezvoltarea economică a zonelor defavorizate ale Europei.

„Comisia Europeană a aprobat modificarea hărții ajutoarelor regionale pentru România aferente perioadei 2022-2027. Cuantumurile maxime ale ajutorului vor crește de la 60% la 70% din costurile de investiții eligibile în anumite părți ale regiunilor Sud-Muntenia (din care face parte și județul Giurgiu), Sud-Est, și Sud-Vest Oltenia. Creșterea va fi de la 40% la 50% din costurile de investiții eligibile în anumite părți ale regiunilor Centru și Vest. Aceste modificări sunt menite să contribuie la reducerea mai rapidă a decalajelor dintre regiunile UE”, mai spunea europarlamentarul liberal giurgiuvean.

În decembrie 2021, Comisia Europeană a aprobat harta ajutoarelor regionale pentru România aferente perioadei 2022-2027. În decembrie 2022, Comisia Europeană a aprobat Planul teritorial pentru o tranziție justă al României. Sunt indentificate teritoriile eligibile pentru sprijin din Fondul pentru o tranziție justă. Teritoriile sunt situate în regiuni eligibile pentru ajutoare în Tratatulului privind funcționarea Uniunii Europene.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole