17.8 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Dumitru BEIANU, președintele CJ Giurgiu: „Nu poți pedepsi 53 de UAT-uri pentru că unul singur nu vrea să trimită răspuns…”

Repartizarea fondurilor pentru echilibrarea bugetelor celor 54 de UAT-uri din județ a fost și – se pare – rămâne un sâmbure de scandal pe care Instituția Prefectului îl crește ori de câte ori are ocazia, prin diferite voci. Mai mult, reprezentanți ai Instituției Prefectului susțineau, într-o conferință de presă susținută cu circa o lună de zile în urmă, că „cine nu a trimis răspuns la adresa CJ nu trebuia să primească bani, sau CJ trebuia să aștepte până răspundeau toți”.

Mai mult, într-o recentă emisiune la un post de televiziune on-line, prefectul județului, Florentina Stănculescu, îl acuza pe președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, de faptul că ar fi acordat unor primării sume mai mari decât au cerut.

I-am cerut președintelui Dumitru Beianu să lămurească această acuzație, iar acesta ne-a declarat:

Este absolut fals! Mă așteptam să vină (n.r. prefectul Florentina Stănculescu) cu niște argumente reale. Chiar am verificat. Mi-a arătat o listă în care Putineiu ceruse 500.000…Nu, ei au cerut 3,7 milioane, însumat! Nu știu de unde a avut suma respectivă. La Herăști, a spus că am dat de două ori suma… Într-adevăr, comuna Herăști nu a răspuns în scris acestei solicitări a noastră, pentru că vorbisem anterior cu dl Primar și dumnealui a considerat că știu situația proiectelor din localitate. Și cam știu ce se întâmplă în tot județului, am legătură cu toți primarii și cunosc investițiile din fiecare localitate, pentru că am însemnări etc…

Pe de altă parte, întrebat dacă primarii din județ ar fi trebuit „pedepsiți” din pricina celor care nu au răspuns, Dumitru Beianu a precizat:

E o afirmație pentru cei care nu au nicio legătură cu mecanismele de funcționare a administrației publice. În niciun an, nu au răspuns toate comunele la aceste solicitări. Nici acum, nici în mandatul trecut. În al doilea rând. Ne-am contrazis pe faptul că trebuia să așteptăm să răspundă TOATE comunele. Legea prevede să trimitem aceste solicitări și să așteptăm 5 zile. Dacă după acest termen nu primim răspuns, procedăm la parcurgerea etapelor în continuare. E absurd să crezi că nu pot începe repartizarea până nu primesc răspuns de la TOATE comunele, pentru că asta ar însemna, in extremis, că dacă o singură comună nu răspunde, pentru că anticipează că va primi mai puțin sau că vrea neapărat să mă încurce, nu răspunde! Legiuitorul s-a gândit bine la această posibilitate, și a decis imperativ doar să solicităm în termen de un număr de zile, nu să și așteptăm!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole