Nu mai este o noutate, pentru nimeni, faptul că prefectul Florentina Stănculescu folosește dubla-măsură atunci când vine vorba despre primarii din PSD versus PNL, mai ales când se pune problema repartizării de fonduri. Concret, la repartizările din Fondul de Rezervă al Guvernului, în două rânduri, primarii PSD au primit sume chiar și de trei ori mai mari față de primarii PNL, însă atunci Florentina Stănculescu a tăcut…mâlc! La fel și deputații Marian Mina și Elena Dinu, ambii din partidul care o susține în funcția de prefect pe doamna Stănculescu: PSD! Dar, subit, toți trei au devenit extrem de vocali în cazul repartizării bugetelor de ECHILIBRARE către cele 54 de unități administrativ-teritoriale ale județului. Motivul: primarii PNL ar fi primit sume cu mult mai mari decât social-democrații. Ceea ce nu au făcut niciunul este că nu au citit (sau nu au vrut să citească) sumele totale alocate fiecărei localități, acestea fiind, în final, aproape egale.
O explicație (încă o dată) a oferit în conferința de presă președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, reamintindu-le celor trei că acelea sunt fonduri publice, nu sunt bani aduși de acasă de unul sau de altul.
Doar că fie nu înțelege, fie nu vrea să înțeleagă doamna prefect, pentru că, circa o oră mai târziu, afirmă:
Și totuși, de ce a fost nevoie de această rapidă repartizare a celor 6 procente din impozit? Simplu! Pentru că fiecare primar destoinic își creionează, la începutul anului, un buget și o listă de eventuale investiții. Pentru a lucra această listă, are nevoie să știe, în mare, cam pe ce sume (în afara încasărilor de taxe și impozite locale, în multe situații valori mult sub nevoile comunității) se poate baza. Pe de altă parte, dacă aceste sume nu ar fi fost transmise primăriilor, atunci fiecare ar fi fost nevoit să facă rectificări peste rectificări, să se piardă timp pentru aceste documente. Deci, dacă nu s-a înțeles, iată care era OPORTUNITATEA acestei repartizări încă din luna ianuarie.
Dar ce te faci cu afirmația – menită să surprindă, cel puțin – a lui Vasile Mustățea, consilierul prefectei Florentina Stănculescu.
Altfel spus, dacă din 54 de primari au răspuns solicitării Consiliului Județean doar 21, restul nu ar avea nevoie de bani…greu de crezut! Și ce trebuia să facă în cazul acesta Dumitru Beianu? Probabil să se apuce să trimită din nou notificări către primăriile din județ, și din nou, și din nou, până când primea toate cele 54 de răspunsuri…? Sau trebuia să nu mai repartizeze deloc aceste sume de ECHILIBRARE, atât de necesare dezvoltării comunităților.
Nu, domnilor din conducerea Instituției Prefectului Județului Giurgiu, cetățenii acestui județ nu sunt împărțiți în oameni de mâna întâi și oameni de mâna a doua. Toți au dreptul la un trai civilizat, cum fiecare primar, care, din motive obiective sau subiective, nu a răspuns solicitării președintelui CJ Giurgiu, are dreptul de a dezvolta comunitatea care l-a ales. Dar, prin acțiunea înaintată în instanță, sunt șanse mari ca acești bani să nu ajungă la timp la primarii care au proiecte depuse pe diferite axe de finanțare, și care au nevoie de cofinanțări, iar comunitățile ar putea rămâne la același grad scăzut de dezvoltare. Adio, investiții! Adio, dezvoltare! Bun venit, sărăcie, și bun venit manipulare, pentru că așa s-a „purtat” la PSD: ținerea în sărăcie a oamenilor, cărora eventual li se aruncă o firimitură, pentru a le scoate ochii, pentru a-i putea, mai apoi, manipula mult mai ușor!