17.8 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Victorie IMPORTANTĂ pentru sănătatea giurgiuveană. Noi secții ale Spitalului Județean, pe lista de finanțare PNRR

Consilierii județeni ai Partidul Naţional Liberal au propus, încă din 2019, modernizarea secției de oncologie și achiziționarea unui nou aparat de radioterapie, la inițiativa președintelui PNL Giurgiu, Dan Motreanu. Doar că PSD Giurgiu, care conducea atunci județul, avea majoritate în Consiliul Județean și consilierii PSD au respins propunerea PNL, demonstrând, astfel, cât de „mult” le păsa de sănătatea giurgiuvenilor.

Construirea noilor secții de oncologie și neurologie ale Spitalului Județean de Urgență Giurgiu se află pe lista aprobată astăzi, 22 februarie, de Guvernul României pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Rezliență (PNRR). Cei trei parlamentari liberali giurgiuveni, deputații Gabriela Horga și Alexandru Andrei, senatorul Toma Petcu, dar și președintele filialei Giurgiu a PNL, europarlamentarul Dan Motreanu, alături de președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, sunt „artizanii” acestei realizări.

Proiectul din județul Giurgiu este în valoare de 40 de milioane de euro. La nivel național, au fost aprobate 27 de proiecte.

Vorbim despre prima etapă a realizării unui spital județean nou. Alegerea secției de oncologie se explică printr-o incidență mare a cazurilor din acest domeniu în județ, în timp ce secția de neurologie are un număr extrem de mare de pacienți, preciza, la scurt timp după oficializarea listei de finanțare PNRR, deputatul PNL Giurgiu, Gabriela Horga.

Deși, așa cum aminteam, la nivelul anului 2019 propunerea liberalilor s-a lovit de zidul PSD, după câștigarea alegerilor locale, administrația liberală a județului Giurgiu a dus o luptă contra-cronometru pentru acest proiect, încă de la începutul mandatului.

Victoria de astăzi este crucială pentru destinele blonavilor de cancer din județul Giurgiu, nevoiți în prezent să se deplaseze la București pentru tratament.

Or, fiecare cetățean al României trebuie să aibă posibilitatea de a se trata, iar acest drept nu trebuie afectat de zona în care trăiește.

Implicarea echipei noastre, a PNL Giurgiu, a parlamentarilor, a președintelui CJ Giurgiu, a fost totală, pentru că într-un astfel de demers nu este loc de greșeli sau întârzieri. Deloc întâmplător, proiectul județului Giurgiu a fost pe locul 5 la nivel național în privința punctajului.

Felicitări, președintelui Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu!

Bolnavii de cancer au nevoie de sprijinul nostru. Bătălia cu această boală cumplită nu trebuie considerată pierdută din start! a încheiat deputatul liberal giurguvean.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole