16 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

PNL: Elevii din România merită să știe totul despre educația financiară

Proiectul ministrului liberal al Educației, Ligia Deca, prin care se urmărește pregătirea financiară a elevilor și tinerilor, a fost aprobat în ședința de Guvern de joi, 11 aprilie.

Astfel, în urma abordării noțiunilor de educație financiară, elevii și tinerii vor înțelege mai bine rolul și funcția banilor, vor ști să-și planifice mai bine cheltuielile, vor putea să identifice potențialele riscuri ale unor produse financiare, vor înțelege beneficiile economisirii etc.

„Practic, prin acest proces de educație financiară, elevii și tinerii vor avea mai multe cunoștințe și abilități în gestionarea banilor atunci când vor crește mari”, preciza ministrul educației.

De asemenea, acesta este un proiect la care ministrul liberal al Educației și PNL țin foarte mult, deoarece creșterea gradului de pregătire a tinerilor de azi înseamnă o populație mai pregătită și mai competitivă în viitor. În calitate de principal partid de dreapta, dorim să stimulăm un astfel de proces. 

Strategia Națională de Educație Financiară 2024 – 2030 a fost elaborată de Ministerul Educației și cu implicarea unor insituții specializate în domeniul financiar: Ministerul Finanțelor, Banca Națională a României (BNR), Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Asociația Română a Băncilor (ARB) și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Mai mult, strategia la care se face referire prevede implementarea de programe, proiecte, cursuri și evenimente dedicate educației financiare, introducerea de elemente de educație financiară în curriculumul național și opțional etc.

Totodată, aceasta prevede organizarea de ateliere, cursuri de informare și formare a cadrelor didactice, precum și asigurarea unei componente de educație financiară pentru adulți.

Conținutul strategiei amintite poate fi consultat aici: https://www.edu.ro/strategii_sectoriale

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole