3.9 C
Giurgiu
miercuri,29 noiembrie 2023
spot_img

O Bobotează ca în alți ani la Giurgiu… Recuperatorul crucii, angajat al ISU GIURGIU! (GALERIE FOTO)

Botezul Domnului, una dintre cele mai importante sărbători creștine, a fost sărbătorită, ca în fiecare an, conform tradiției, de giurgiuveni.

După slujba prilejuită de Bobotează, desfășurată la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului”, din centrul municipiului, preoții au pornit spre Bazinul Dunării, unde cinci temerari s-au aruncat în apele Dunării, pentru a recupera crucea aruncată de Prea Sfințitul Episcop Ambrozie, Episcopul Giurgiului.

Cei cinci care au avut curaj să înfrunte apa rece, sunt tineri din municipiu, din comuna Gogoșari și din municipiul Giurgiu.

La final, câștigătorii au fost premiați atât de Episcopia Giurgiului, cât și de Primăria Municipiului Giurgiu. Câștigătorul „competiției” a fost Victoraș Petrișor CIMPOERU, din comuna Gostinu, cel care, în urmă cu doi ani, recuperase crucea sfințită din apele reci ale Dunării. Tânărul este angajat al ISU Giurgiu, fapt pentru care îl felicităm pentru reușitele sale!

De la evenimentul giurgiuvean nu au lipsit nici animalele, doi cai superbi ce au fost binecuvântați de fețele bisericești prezente.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole