13.2 C
Giurgiu
vineri,1 decembrie 2023
spot_img

În comuna STĂNEȘTI, obiceiurile de Bobotează sunt păstrate grație implicării primarului Dănuț MITREA (GALERIE FOTO)

Sute de locuitori ai comunei Stănești au participat vineri, 6 ianuarie, la tot ceea ce a însemnat tradiție legată de Botezul Domnului (Bobotează). Ca în fiecare an, deși temperaturile au amintit mai repede de primăvară, oamenii au trăit spiritul sărbătorii importante, ce marchează, alături de sărbătoarea de Sf. Ion, finalul sărbătorilor de iarnă din calendarul creștin-ortodox.

Așa cum spuneam, la Stănești, deși nu există o apă în care să poată fi aruncată crucea, oamenii păstrează tradiția botezului pentru animale, în special pentru cai.

Anul acesta, deliciul publicului a fost un poney, Dan, în vârstă de doi ani, al unei familii ce a cumpărat, cu aproape doi ani în urmă, mai multe terenuri si proprietăți în comună, pentru ca fiul lor, cu probleme locomotorii, să beneficieze de această incredibilă terapie cu poney.

Nici polițiștii, care au vegheat la buna desfășurare a evenimentelor, nu au „scăpat” nebotezați de preotul paroh Ciprian, cel care le-a urat, tuturor, sănătate și belșug.

Câteva căruțe trase de cai, care de care mai împodobiți cu fundițe și ciucuri, au fost, de asemenea, binecuvântate de preoții din comună.

Primarul comunei, Dănuț Petrișor Mitrea, a fost cel care, ca în fiecare an de când ocupă funcția de edil, a oferit locuitorilor comunei (și vizitatorilor acestora) o veritabilă petrecere câmpenească, cu „pomana porcului”, muzică bună și vin fiert.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole