23.9 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

Dubla măsură a Prefectului Județului, Florentina Stănculescu

Nu mai este, deja, o enigmă pentru nimeni faptul că, din motive poate prea puțin cunoscute, dar pe care lesne le putem intui, Prefectul Județului face, de câte ori are ocazia, tot ce poate pentru a pune bețe-n roate unor proiecte de dezvoltare inițiate de Consiliul Județean Giurgiu.

După ce, în urmă cu câteva luni, ataca bugetul instituției, blocând astfel inclusiv acordarea salariilor angajaților CJ, și din direcțiile subordonate (DGASPC fiind cea mai afectată de acest blocaj care, în cele din urmă, a fost remediat, rămânând sub semnul întrebării doar câteva proiecte de infrastructură), iată că Florentina Stănculescu o „comite” din nou. De această dată, folosind dubla măsură.

Concret, în conferința de presă de joi, 5 ianuarie 2023, președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu aducea în atenția presei, ca urmare a unei întrebări adresate de jurnaliștii prezenți, o nouă situație: un proiect în valoare de peste 250 de milioane de euro este pus în pericol pentru că onor Instituția Prefectului Județului Giurgiu a atacat, în contencios, hotărârea de consiliu prin care erau scoase spre concesionare 300 de hectare din „Ferma Gostinu”, teren rămas liber după rezilierea asocierii cu SUN GARDEN, firmă care trebuia să realizeze un parc voltaic în acea zonă. Obiectul concesionării este legat tot de producția de energie verde, iar sumele care ar urma să ajungă în județul nostru nu sunt deloc neglijabile: câteva sute de milioane de euro, investiția propriu-zisă, căreia i se adaugă veniturile salariale ale celor ce vor fi angajați, precum și energia electrică ce va fi „pompată” în sistemul energetic național.

„Avem cel mai mare proiect privat, construirea unei centrale fotovoltaice, prin concesionarea terenului deținut de Consiliul Județean, pentru care încă mai căutăm soluții juridice. Dacă de partea noastră a baricadei lucrurile se încearcă a fi puse în mișcare cu toată disponibilitatea profesională a colegilor mei, avem oponenți care, din varii motive, nu știu să descifrez aceste nuanțe, par că nu ar vrea să se dezvolte județul Giurgiu. (…) Instituția Prefectului a atacat acest proiect de hotărâre cu dovada unor argumente care nu stau în picioare – am aflat în motivare – erau lucruri ce puteau fi rezolvate printr-o corespondență și care, mai mult decât evident, pot să genereze o întârziere de un an de zile, cât ar dura în mod normal acest proces. În această perioadă s-ar consuma capacitățile de energie pe care le-ar putea prelua Transelectrica din județul Giurgiu și am rata această investiție”.

Despre abordarea – numită de președintele CJ ca fiind „neinspirată” – a Prefectului Județului, putem spune că aceasta din urmă judecă legalitatea hotărârilor și ia decizii folosind dubla măsură! Dovada stă în documentele (corespondență) între Instituția Prefectului Județului Giurgiu și Comuna Singureni „unde pe o speță similară, în urma unor hotărâri luate în Consiliul Local Singureni, Prefectura a cerut informații suplimentare, a cerut completarea hotărârilor. (…) Nouă prefectura nu ne-a cerut nicio informație, edificatoare, nicio modificare a hotărârii, pur și simplu a atacat-o și a blocat-o pe o perioadă care pune în pericol investiția”.

O astfel de abordare ar fi fost normal să fie făcută și în cazul Consiliului Județean, însă aici s-a mers direct pe „pedepsirea” liberalului Dumitru Beianu, motivele invocate în acționarea în contencios a hotărârii amintite fiind APROAPE COPY PASTE ale motivelor invocate în ședința de consiliu județean de consilierul PSD, Lucian Corozel.

Probabil că Prefectul Județului, Florentina Stănculescu, va ieși din nou în fața presei pentru a explica cât de tare (scuzați cacofonia) o doare sufletul de acest județ și de locuitorii lui, să povestească ce om rău este președintele CJ Giurgiu care (așa cum declara dumneaei într-o întâlnire anterioară cu presa giurgiuveană) refuză orice dialog…

Dar cele prezentate în conferința de presă de joi, 5 ianuarie, demonstrează dubla măsură pe care o folosește prefectul Florentina Stănculescu în relațiile cu diverse entități din județul nostru. Cât despre așteptările președintelui Dumitru Beianu de la Prefect, care declarase că a atacat hotărârea CJ pentru că „are dreptul să aibă această abordare și și-o asumă”, sau de la alți politicieni, acesta a încheiat, scurt:

„Nu mai am nicio așteptare nici de la Instituția Prefectului, nici de la alți politicieni care dincolo de o logoree inflamată, este evident că nu doresc dezvoltarea acestui județ. Eu am datoria să găsesc soluții, și voi găsi soluții și în această speță, pentru că județul Giurgiu nu își permite să piardă o investiție de peste 250 de milioane de euro!”

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole