3.9 C
Giurgiu
miercuri,29 noiembrie 2023
spot_img

„Curat” și „fără de păcat”! Un lider al PSD Giurgiu a fost trimis în judecată de procurorii DNA

La alegerile locale din 2020, candidatul PSD la funcția de primar al comunei Adunații Copăceni era „un tânăr care promite să fie un primar sincer și responsabil”. E drept, fără sorți de izbândă în fața liberalului Dan Rusu, care a câștigat fără emoții al doilea mandat.

Numai că „tânăra speranță” a PSD Giurgiu ascundea niște secrete pe care (oare??) nu le cunoșteau mai-marii partidului care îi dăduseră girul pentru a candida la o funcție atât de importantă.

Ciprian Cardaș, căci despre el este vorba, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care, după o amplă anchetă, îl acuză de fraudarea fondurilor europene.

Conform informațiilor oficiale, „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a unui inculpat, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de:

– folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,

– fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată,

– instigare în forma participației improprii la fals intelectual,

– fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată,

– instigare în forma participației improprii la fals intelectual.

În fapt, în perioada 2016 – 2021, în cadrul derulării proiectului „Instalarea tânărului fermier …..”, inculpatul ar fi prezentat la Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Giurgiu mai multe documente falsificate (facturi, raport execuție, etc.) în scopul îndeplinirii criteriilor de eligibilitate prevăzute în Ghidul solicitantului.

Aceste demersuri ar fi avut ca efect aprobarea finanțării și implicit obținerea pe nedrept de către inculpat a unor fonduri nerambursabile în valoare 181.560 lei.

În prezența avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea unor drepturi.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Adunații Copăceni sau în cadrul Primăriei Singureni, județul Giurgiu.

Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul Giurgiu.” se mai arată în documentul oficial al DNA.

Rămâne de văzut acum ce reacție vor avea cei din PSD Giurgiu, după toate aceste dezvăluiri. Cel mai probabil, îl vor lua pe „nu am știut” în brațe, se vor spăla pe mâini precum Pilat și își vor vedea în continuare de treabă. Trebuie văzut dacă vor avea demnitatea de a recunoaște că au susținut un penal la o funcție atât de importantă, precum cea de primar al unei comune mari din județ, și mai ales dacă, după această nouă dezvăluire, vor începe să își facă ordine și curățenie în propria ogradă, în loc să se ocupe de denigrarea „partenerilor” de guvernare.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole