18.1 C
Giurgiu
vineri,12 aprilie 2024
spot_img

Noi cazuri de Pestă Porcină Africană în județul Giurgiu

Joi, 6 iulie și vineri, 7 iulie, în comuna Prundu au fost sacrificați, în două gospodării, un număr de 14 porci, cu toții confirmați ca fiind infectați cu Pestă Porcină Africană.

Primii 10 au fost sacrificați joi, iar ceilalți patru în cursul zilei de vineri.

În afara celor 14 cazuri deja confirmate, mai sunt alte peste 100 de cazuri de PPA la porcii mistreți – în fondurile de vânătoare din zona comunei – iar altor porci din gospodăriile populației le-au fost prelevate probe, urmând ca, în funcție de rezultate, să se ia decizii cu privire la soarta animalelor.

Conform site-ului Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Giurgiu, ultima actualizare legată de situația cazurilor de Pestă Porcină Africană din județul nostru a fost făcută la data de 7 septembrie 2022, când au fost stinse, oficial, cele două focare de PPA de la Clejani și Băneasa.

Cazuri de Pestă Porcină Africană la Prundu au mai fost înregistrate în luna decembrie 2021, când, atât în Prundu, cât și în satul aparținător Puieni, au fost înregistrate un număr de 19 de focare de pestă porcină africană (17 focare din exploatații nonprofesionale și 2 focare din exploatații comerciale de tip A).

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole