18.1 C
Giurgiu
vineri,12 aprilie 2024
spot_img

ÎNGRIJORĂTOR. A crescut numărul agresorilor familiali în Giurgiu

De la începutul acestui an, a crescut numărul agresorilor familiali beneficiari ai serviciilor oferite în cadrul Centrului de consiliere pentru agresori. Centrul a fost înființat în luna mai 2022 în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu și este situat în municipiul Giurgiu, strada 1 Decembrie nr. 83.

”De la înființarea Centrului au fost contactați 530 de potențiali beneficiari, identificați ca agresori în cazurile de violență domestică raportate la nivelul județului, dintre care 313 în anul curent, majoritatea fiind de acord să beneficieze de consiliere socială. Centrul își dovedește utilitatea, cazuistica este complexă, nevoile sunt diferite, iar Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu oferă servicii sociale specializate pentru victime și agresori. Avem o foarte bună colaborare cu Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu și cu Serviciul de Probațiune Giurgiu. Ori de câte ori la I.P.J. Giurgiu este semnalat un caz de violență în familie suntem anunțați și astfel, de serviciile Centrului pot beneficia agresorii familiali care vor să-și corecteze comportamentele agresive sau care consideră că au nevoie de consiliere socială sau juridică. Practic, după ce primim informările de la Poliție, contactăm agresorii familiali și, în funcție de opțiunea fiecăruia, aceștia pot beneficia de serviciile centrului.

Situația este diferită în cazurile în care Poliția solicită acordarea de consiliere psihologică agresorilor, având în vedere faptul că au fost emise ordine de protecție, precum și în cazurile referite de Serviciul de Probațiune, care emite decizii în baza sentințelor judecătorești; în astfel de cazuri agresorii familiali sunt obligați să participe la ședințe de consiliere psihologică. De la deschiderea Centrului și până în prezent, 17 agresori familiali au fost incluși în programe personalizate de consiliere psihologică”, a declarat Elvira Gavrilă, coordonator al Centrului de consiliere pentru agresori Giurgiu.

Centrul de consiliere pentru agresori Giurgiu este unul din cele opt centre pentru agresori înființate în cadrul proiectului predefinit „Sprijin pentru implementarea Convenției de la Istanbul în România”, implementat la nivel național de Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse Între Femei și Bărbați și finanțat de Regatul Norvegiei prin Granturile Norvegiene 2014-2021. Programul ”Justiție”.

Valoarea grantului acordat proiectului este 2.500.000 de euro. Obiectivul proiectului este sprijinirea autorităților române în adoptarea unei abordări coordonate pentru tratarea provocărilor reprezentate de punerea în aplicare a Convenției de la Istanbul, vizând reducerea violenței în familie și a violenței împotriva femeilor prin facilitarea schimbului de bune practici cu instituții norvegiene relevante, cu experiență în domeniul violenței în familie și a violenței împotriva femeilor.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole