18.1 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Niciun medic din județ nu a răspuns, până acum, apelului Prefecturii

Ţinând cont de amploarea evoluţiei pandemice la nivelul judeţului Giurgiu, de numărul tot mai mare de prezentări în UPU şi de internări pe secţiile de boli infecţioase, conducerea Instituţiei Prefectului Judeţul Giurgiu face apel la solidaritatea şi umanitatea tuturor medicilor din judeţ, care se pot implica în acordarea de asistenţă medicală pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.Indiferent de specializarea medicală, este nevoie mai mult ca oricând de ajutorul dumnevoastră, deoarece situaţia la nivelul SJU Giurgiu este cu adevărat disperată, iar personalul medical de aici nu mai poate face faţă numărului tot mai mare de pacienţi, epuizarea şi stresul acumulate de-a lungul atâtor săptămâni spunându-şi cuvântul.În aceste momente de ananghie, numai demonstrând implicare şi unitate putem răzbi.În speranţa că veţi da curs acestui apel disperat, vă mulţumim anticipat pentru sprijin!

Astfel sună un apel făcut public de către Instituția Prefectului Județului Giurgiu pe facebook, în cursul zilei de marți, 19 octombrie. Din păcate, conform primelor informații, primite atât de la Spitalul Județean de Urgență, dar și din rândul medicilor de familie din județ, niciun medic nu a răspuns, până acum, acestui apel.

„De altfel, majoritatea medicilor de familie din județ au vârste peste 60 de ani, au și alte probleme de sănătate…Pe de altă parte, de la începutul pandemiei, am pierdut colegi care au murit chiar urmare a infectării cu SarsCov-2. Doar câțiva medici care deservesc centrele de permanență au acceptat să lucreze și cu bolnavi COVID din zona lor, dar, din păcate, mai vorbim și despre distanța mare între localitatea în care își desfășoară activitatea și Spitalul Județean…”, declara, pentru evenimentgr.ro, secretarul Asociației Medicilor de Familie din Giurgiu,  dr. Mihaela Paraschiv.

Cu toate acestea, reprezentanții Prefecturii, ai Spitalului și ai medicilor de familie încă speră că se vor găsi voluntari care să sprijine personalul deja epuizat din Spitalul Județean de Urgență.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole