12.6 C
Giurgiu
vineri,24 mai 2024
spot_img

De ce ne temem cel mai tare? Să murim sufocați sau „să murim” după un vaccin?

Numărul – ce ar putea fi considerat de unii relativ ridicat – de vaccinuri efectuate zilnic în cele șase centre de vaccinare, cărora li se adaugă zecile de cabinete de medici de familie în care se efectuează imunizare contra COVID 19 cu doze Johnson&Johnson, ar putea fi oarecum o dovadă a „moralității” giurgiuvenilor. Speriați că își pot pierde locul de muncă sau de faptul că nu vor mai putea bântui, noaptea, pe străzi, unii – câteva sute zilnic – aleg calea imunizării. Asta dacă este să luăm în calcul faptul că numărul celor imunizați în fiecare zi în județ depășește 400, în medie. Și fără să luăm în calcul certificatele „cumpărate” pe internet, contra unor sume ce ating, de cele mai multe ori, dublul valorii unui test PC-R.

Dar, dincolo de orice, avem parte de „genii” pe facebook, ce dau sfaturi sau care „știu ei mai bine” ce și cum este cu virusul sau cu vaccinul. Și îndeamnă la neascultare, că, dacă te vaccinezi, mori…în vreo trei ani! Asta ar însemna ca, în trei ani, populația României să scadă la mai mult de jumătate, iar a planetei tot pe acolo. Da, dar „geniile” de pe facebook, pupătorii de moaște și neascultătorii de sfaturile specialiștilor adevărați vor „supraviețui”.

Într-un context al pandemiei nemaiîntâlnit în România, cu sute de morți și mii de infectări zilnice (specialiștii – ăia adevărați, nu de pe facebook spun că am putea ajunge și la ZECI DE MII DE INFECTĂRI) constat, cu tristețe, că ceea ce se dorea a fi o șansă la viață se transformă în orice altceva, „grație” indivizilor despre care pomeneam. Șoșoci (specimene identice senatoarei anti-toate dar care s-a vaccinat pe ascuns), precum și geniile despre care aminteam, fac din campania de vaccinare dusă cu greu de medicii ce se luptă zilnic, ore și ore, pentru salvarea vieților celor internați cu COVID 19, o luptă inutilă. Abia pe patul de spital, cu masca de oxigen ce le dă gura dătătoare de viață, cei care au dat ascultare „șoșocilor” regretă. Pentru unii este prea târziu.  Pentru alții, mai este o speranță. Dar faptul că s-au trezit prea târziu, este marele regret pe patul de spital. Și atunci dau sfaturile pe care ar fi trebuit să le asculte din gura adevăraților specialiști: vaccinați-vă, protejați-vă, și nu vă mai luați după facebook…

Și atunci, văzând în continuare agresivitatea antivacciniștilor și a adepților teoriilor conspirației, îți vine să le transmiți un mesaj clar: e mai ușor să respiri printr-o mască decât prin scândura de sicriu, mesaj care a devenit viral zilele acestea. Dar poate că respectivii nu ar înțelege, pentru că le este, se pare, mai teamă de un vaccin decât de posibilitatea morții în chinuri, când plămânii refuză să te mai asculte și să pompeze aerul și oxigenul necesar supraviețuirii.

Însă mai bine ar fi să ne trezim, înainte de a fi târziu, mult prea târziu!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole