18.1 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Aproape 200 de giurgiuveni s-au îmbolnăvit de COVID în 24 de ore. În două zile, nouă oameni au murit

Din nou, raportarea zilnică a Instituției Prefectului cu privire la numărul de cazuri noi de COVID 19 sau al deceselor din Giurgiu nu este deloc optimistă. Alți aproape 200 de giurgiuveni au aflat, în ultimele 24 de ore, că s-au îmbolnăvit de COVID, în timp ce, în două zile, nouă oameni și-au pierdut viața. Doar unul dintre morți era vaccinat, însă bolile pe care le mai avea i-au curmat viața.

Primii șase giurgiuveni care au murit pe 18 octombrie aveau vârste de 68, 70, 70, 75, 81, respectiv 83 de ani, care prezentau comorbidităţi şi nu erau vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2. Decesele s-au produs la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu. O zi mai târziu, alte trei persoane infectate cu noul coronavirus (cu vârste de 63, 71, respectiv 79 de ani) au murit, care aveau și alte comorbidități. Doi dintre decedați au plecat dintre noi la Spitalul Județean de Urgență, în timp ce al treilea s-a stins la domiciliu.

În prezent, numărul total al persoanelor decedate de COVID-19 din județul Giurgiu este 221.

Pe de altă parte, rata incidenței nu este nici ea una dătătoare de speranță, județul situându-se, în continuare, la valori ridicate (8,77 cazuri la mia de locuitori), iar municipiul la 10,92 cazuri la mia de locuitori. În continuare, recordul nedorit îl deține comuna Malu, cu cea mai ridicată rată: 26,63 cazuri de COVID 19 la mia de locuitori.

Autoritățile fac în continuare apel către giurgiuveni să încerce să reducă presiunea pe unitățile sanitare din județ, prin vaccinare și, cel mai important, prin protejarea împotriva infectării (reducerea ieșirilor din casă, evitarea aglomerației, purtarea măștii de protecție și dezinfectarea cât mai deasă a mâinilor).

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole