12.6 C
Giurgiu
vineri,24 mai 2024
spot_img

Gabriela HORGA, deputat PNL: „Nu mai este loc de calcule politice atunci când sunt în joc viețile românilor”

Tot mai desele atacuri ale social-democraților (oamenii de frunte ai organizației giurgiuvene) la adresa conducerii Consiliului Județean sau ale Spitalului nu fac bine zecilor de pacienți ce apelează, zilnic, la unitatea spitalicească. Mai mult, întăresc, cumva, ideea că la Giurgiu se joacă „cineva” cu viețile oamenilor de rând. Ceea ce nu știu – sau se prefac că nu știu, în cel mai bun caz – pesediștii giurgiuveni, este că la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu situația este, cu adevărat, CRITICĂ, în condițiile în care 88 de pacienți sunt internați cu COVID 19 pe secția de boli infecțioase, pe 70 de locuri, și alți 40 de pacienți pozitivi așteaptă la UPU.

În aceste condiții, dar și în condițiile crizei politice traversată de România în aceste zile, deputatul liberal giurgiuvean Gabriela Horga a postat, pe contul său de socializare, un mesaj și un îndemn la solidaritate.

„Avem nevoie de solidaritate într-un moment greu, nu mai este loc de calcule politice atunci când sunt în joc viețile românilor.

Campania de vaccinare a început de 9 luni de zile și, abia acum, președintele PSD, Marcel Ciolacu, dă primul semnal de implicare. Marcel Ciolacu, președintele PSD, le-a cerut parlamentarilor social-democrați printr-un mesaj intern să dea un exemplu populației și să meargă în număr mare la a treia doză de vaccin.

Și cât de importantă ar fi fost implicarea PSD în campania de vaccinare, ținând cont, în special, de numărul mare de primari social-democrați din zona rurală”, spune deputatul giurgiuvean.

De asemenea, Gabriela Horga a avut un mesaj clar și pentru organizația giurgiuveană a PSD, în special pentru președintele Marian Mina care, pe parcursul celor peste 9 luni de vaccinare, nu s-a implicat în niciun fel, din contră!

„Dacă demersul PSD este sincer, sper să fie urmat și de organizația din Giurgiu.

Până acum, nu am văzut din partea acestei filiale sau a președintelui Marian Mina niciun îndemn la vaccinare. Ba din contră! Atunci când prefectura Giurgiu și DSP au organizat caravane ale vaccinării nu v-ați implicat în niciun fel, deloc, nicăieri, nici măcar un mesaj de încurajare nu ati dat!

Cei de la PSD au jucat, în mod constant, în ambele tabere, sprijinind mitingurile împotriva restricțiilor necesare pentru combaterea pandemiei, ne aducem aminte îndemnurile lor și pozele consilierilor județeni la mitinguri! În mod constant au sabotat campaniile de respectare a regulilor și campania de vaccinare și au pus jocul și atacul politic mai presus de interesul public!”, a mai transmis deputatul liberal.

Pe de altă parte, în timp ce la nivel european se promovează, în toate țările, certificatul verde, tocmai un MEDIC giurgiuvean, deputat PSD de Giurgiu, în speță Cristina Elena Dinu, a votat împotriva ordonanei care reglementează modul în care acest document este eliberat pentru cetățenii români.

„Dacă legea de aprobare a ordonanței va fi modificată sau respinsă în Parlament, este posibil să ajungem în situația de a nu mai avea bază legală pentru eliberarea, în continuare, a certificatelor. Parlamentarii care votează în acest fel își vor asuma faptul că românii nu vor mai putea circula liber în Europa fără certificat verde și vor fi ținuți în carantină, își vor asuma faptul că nu vom avea aceleași drepturi ca alți cetățeni europeni?! Vă asumați asta doamna Dinu? Probabil nici nu ați citit ce ați votat… Asta este, de fapt, interesul acordat pentru problemele grave ale românilor din această perioadă! Copy-paste de pe votul colegilor PSDiști!”

De asemenea, în opinia Gabrielei Horga, Marian Mina, șeful PSD Giurgiu, caută să câștige capital politic, folosindu-se de situația disperată de la Spitalul Județean de Urgență, publicând mesajele trimise pe grupul de wattsapp de către prefectul Aneta Matei, atribuind, de fapt, mesajul adresat primarilor, lui Dumitru Beianu. Este vorba despre mesajul de sprijinire – ÎN LIMITA POSIBILITĂȚILOR – pentru achiziționarea de materiale și aparatură de primă necesitate pentru a acoperi nevoile SJU Giurgiu, în această perioadă. Referitor la acest aspect, replica deputatului liberal giurgiuvean a fost clară:

„Este normal să ceară sprijin, sprijin pentru giurgiuveni, asta înseamnă #solidaritate! Doar guvernul PSD “avea tot ce îi trebuie” la Colectiv, într-o situație de criză, și lăsa oamenii să moară în spitale, decât să recunoască nevoia de ajutor pentru victime!!!

Infrastructura Spitalului nu permite amenajarea unei secţii de ATI, de aceea prefectul a rugat să se contribuie la achiziţionarea de concentratoare de oxigen. Nici măcar mesajele disperate, potrivit cărora toți pacienții sunt dependenți de oxigen iar cadrele medicale fac eforturi supraomenești, nu l-au impresionat pe Mina, care le-a publicat pe facebook, în încercarea de a câștiga capital electoral.

Asta deși atât prefectul, cât și președintele CJ, Dumitru Beianu, au pregătit valul IV, au făcut rost de resurse, fac eforturi constanta pentru asta, iar medicii giurgiuveni au primit chiar si bolnavi transferați.

Secţia de Boli Infecţioase care tratează bolnavii COVID este în permanenţă ocupată la capacitate maximă, cu toate că numărul de paturi COVID s-a triplat în ultimele două săptămâni. Tot în ultimele două săptămâni, spitalul a tratat, suplimentar capacităţii, 140 de pacienţi pozitivi pentru care nu s-au găsit locuri disponibile în alte unităţi spitaliceşti din ţară, deoarece situaţia pandemică este disperată peste tot în România. Cadrelor medicale giurgiuvene trebuie să le mulțumim, care împreună cu conducerea spitalului, se luptă zi de zi!”

Și, deși Marian Mina a fost președintele CJ Giurgiu între 2016 și 2020, astăzi nu își asumă nicio răspundere pentru starea infrastructurii de sănătate din județ! Dă vina pe actuala conducere, deși administrația liberală s-a instalat ABIA anul trecut, în plină pandemie. Din păcate, o nouă dovadă că liderii PSD nu se gândesc la oameni, ci sunt preocupați doar de sondajele de opinie.

Nu în ultimul rând, Gabriela Horga a transmis un mesaj clar legat de necesitatea iminentă a vaccinării unui număr cât mai mare de oameni, apelând totodată și la cei din PSD Giurgiu, să lase deoparte ipocrizia și să se implice în sprijinirea concretă a campaniei de vaccinare!

„Vaccinarea este esențială pentru a depăși această perioadă dramatică și pentru a reveni la normalitate! Aștept ca și PSD Giurgiu să iasă din ipocrizie și să se implice în sprijinirea campaniei de vaccinare concret, asumat, fără jocul dublu care caracterizează PSD, încurajând dezinformarea practică de mulți formatori de opinie! Și doar i-am auzit chiar si zilele trecute!

P.S. Și lăsați atacurile jenante (că altă placă nu aveți) că eu sau președintele PNL Giurgiu Dan Motreanu nu suntem giurgiuveni, că avem mult mai multă implicare ca voi, ne asigurăm cu mult mai multă implicare că există resursele necesare în această perioadă grea și suntem cu infinit mai puține interese în “relele” pe care le practicați voi de ani de zile în acest județ! Faceți și voi ceva pentru oameni și măcar votați cu responsabilitate în Parlamentul României!”, și-a încheiat postarea pe facebook deputatul liberal giurgiuvean Gabriela Horga.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole