18.1 C
Giurgiu
vineri,12 aprilie 2024
spot_img

Liberalii giurgiuveni au contribuit masiv la succesul campaniei „Avem același sânge”, organizată de DIGI 24

Vineri, 23 iunie, timp de șapte ore, într-un maraton al celor de la DIGI 24, la Giurgiu s-a derulat o nouă etapă a campaniei „Avem același sânge”. Campania are drept scop conștientizarea și implicarea activă a cetățenilor în donarea voluntară de sânge.

Printre cei peste 120 de donatori s-au numărat și membrii PNL Giurgiu, atât din organizația de seniori, cât și din organizațiile de tineret și de femei.

„Campania a fost un succes, 120 de donatori, recoltarea de azi fiind echivalentul a trei săptămâni de donări la Centrul de Transfuzii Giurgiu”, declara, la scurt timp de la finalizarea acțiunii, președintele Organizației Femeilor Liberale Giurgiu, Elisabeta Mihalcea.

Printre donatori, s-a numărat chiar și președintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu, care declara, la finalul zilei dedicate acțiunii „Avem același sânge”:

„Am donat astăzi sânge în cadrul campaniei “Avem același sânge”. Campania, inițiată de Digi 24, a ajuns astăzi în județul Giurgiu.

Îi îndemn pe giurgiuveni să fie solidari și să doneze sânge, ajutându-i în aceste fel pe cei aflați în suferință. Din păcate, de prea multe ori auzim că rezervele de sânge nu sunt suficiente pentru oamenii bolnavi care au nevoie urgentă de o transfuzie.

România este țara din Uniunea Europeană cu rata cea mai mică de donatori de sânge – 2%. Din păcate, județul Giurgiu este pe ultimul loc în România în ceea ce privește numărul donatorilor de sânge. În Austria, de exemplu, 66% dintre locuitori au donat sânge. Avem nevoie să schimbăm această mentalitate și să înțelegem că este un subiect care ne privește pe toți, nu se rezolvă de la sine”, a încheiat Dan Motreanu.

Și deputatul PNL Giurgiu, Gabriela Horga, a fost alături de organizația pe care o reprezintă, numărându-se printre donatorii giurgiuveni care vineri au ales să facă o faptă bună.

Donarea de sânge este un gest de normalitate, prin care pot fi ajutați semenii noștri aflați în suferință.

Este un gest simplu, dar prin care pot fi salvate vieți. În spitale, nevoia de transfuzii este uriașă. Aflăm zilnic despre cazuri ale unor persoane bolnave care au nevoie urgentă de sânge pentru a supraviețui.”, preciza și Gabriela Horga.

„Ca tineri liberali, credem cu tărie în importanța implicării active în comunitate și în sprijinirea celor aflați în nevoie. Știm că donarea de sânge poate face diferența între viață și moarte pentru mulți oameni. Motivația noastră de a participa la această campanie este alimentată de dorința noastră de a aduce un impact pozitiv în societate și de a ajuta oamenii să-și recapete sănătatea și bucuria de a trăi. Fiecare donator are potențialul de a salva vieți și de a oferi șansa unei a doua șanse celor care se luptă cu afecțiuni grave.

Îndemnăm și pe alții să se alăture acestei campanii. Nu contează apartenența politică sau alte diferențe. În această cauză nobilă, suntem cu toții uniți și putem face o schimbare reală. Haideți să demonstrăm că tinerii sunt dedicați comunității și sunt dispuși să dea o mână de ajutor atunci când este nevoie”, au precizat reprezentanții Organizației Tineretului Național Liberal Giurgiu, după încheierea acțiunii.

Campania „Avem același sânge” este organizată de DIGI 24, iar la Giurgiu a fost organizată cu sprijinul Consiliului Județean Giurgiu și al Primăriei Municipiului Giurgiu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole