18.1 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

INEDIT! Comuna Oinacu are, după 30 de ani, o primăriță! (GALERIE FOTO)

Inițiat de primarul comunei Oinacu, Fabian Țîrcă, în colaborare cu Școala Gimnazială nr. 1 Oinacu, proiectul PRIMAR PENTRU O ZI și-a desemnat primul câștigător. Este vorba despre Naomi Mîrzea, elevă în clasa a VII-a. Ea va petrece o zi alături de edilul comunei, Fabian Țîrcă, și va participa la toate activitățile specifice, pentru a înțelege mai bine ce înseamnă conducerea unei comunități.

Au fost emoții atât pentru cei mici, cât mai ales pentru mine. I-am primit pe absolut toți „candidații” în sala de consiliu, și le-am explicat că cel mai important în viață este să învețe, și să își dorească să devină CINEVA. Atâta timp cât sunt serioși și tratează cu seriozitate provocările (chiar și cele de genul celei inițiate anul acesta, pentru ei), pot deveni orice își doresc: medici, profesori, polițiști, avocați, primari! declara Fabian Țîrcă, la scurt timp după premierea celor care au participat la acest concurs.

Concurenții au avut ocazia de a experimenta pe viu ce înseamnă o campanie electorală, care sunt pașii ce trebuie urmați de la depunerea candidaturii până la numărarea voturilor, cum se votează și, mai ales, cât de important este votul fiecăruia.

Atât pentru ei, cât și pentru mine, acest concurs a fost o experiență inedită, cu toții am avut de învățat unii de la alții. În calitate de primar, eu chiar am preluat o parte a „platformelor-program”, deoarece am găsit acolo multe dintre proiectele ce pot fi puse în aplicare în perioada următoare. De asemenea, investițiile și proiectele care îi vizează atât pe ei, cât și pe ceilalți locuitori ai comunei, vor continua și în perioada următoare, iar surprizele – plăcute – pentru cei mai buni dintre elevii comunei nu se vor opri aici. După Sărbătorile Pascale, vom demara noi proiecte, despre care vom vorbi la vremea respectivă, mai spunea edilul comunei Oinacu.

Toți cei care au „candidat” pentru funcția de PRIMAR PENTRU O ZI au fost primiți în sala de consiliu a Primăriei de către Fabian Țîrcă, și au fost premiați cu diplome și premii simbolice.

Deși a fost un singur elev desemnat câștigător al acestui concurs, pe care îmi doresc să îl permanentizez în fiecare an, pentru mine, toți participanții au fost câștigători. De altfel, i-am premiat pe toți, cu diplome și daruri simbolice.

Îi felicit pe toți cei 18 copii care s-au angrenat în această „luptă electorală”, pentru curajul, devotamentul și seriozitatea cu care au tratat acest proiect, și sunt sigur că viitorul comunei noastre este pe mâini bune, a încheiat primarul Fabian Țîrcă.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole