9 C
Giurgiu
luni,22 aprilie 2024
spot_img

În țară e dezastru! La Giurgiu, pacienții vor beneficia de căldură!

Tot mai multe spitale se „blochează” din pricina lipsei de agent termic. Și, în și mai multe cazuri, bolnavii sunt expuși la riscuri enorme, din cauză că își procură, singuri, pe „barba” lor (cum ar spune românul) aparate de încălzire. Asemenea situații au dus, într-un fel sau altul, la tragediile ultimului an, cu oameni arși de vii în spitale sau în secțiile de Terapie Intensivă. În toate aceste situații, liberalii – aflați la guvernare – au fost acuzați. Deși vina nu era a lor, ci a unui sistem moștenit din perioada PSD, a unui sistem în care – cumva – și deputatul Cristina Elena Dinu (cea care acum aruncă cu TONE de noroi în liberali) era la conducerea Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, dar și a altor sisteme de salvare imediată (nu mai amintim, sunt mult prea cunoscute).

Când  vorbim despre „dezastre”, vorbim despre municipiul Focșani, unde din cauza exploziei prețurilor la gaze: spitalul județean primește trei ore de apă caldă pe zi și cinci ore are căldură. Timișoara, Iași, Brașov, Craiova, Oradea, Bacău se pregătesc să taie investițiile pentru a trece iarna, transmite Radio Europa Liberă.

Municipiul Iași apelează la Ambasada Poloniei pentru a face rost rapid de cărbune. Timișoara își plătește gazul zilnic, nu mai este considerată solvabilă, iar riscul să nu mai existe bani pentru plata gazului în spitale, școli și pentru populație este unul real.

Craiova taie 2,8 milioane de euro de la investiții pentru a se asigura că locuitorii nu stau în frig la iarnă. La Focșani, cele trei ore de apă caldă și cinci ore de căldură sunt o realitate până pe 25 octombrie. După această dată, nu se știe ce se întâmplă și cum se acoperă costurile.

Municipiul București este considerat un caz privilegiat. Primarii din Oradea și Timișoara subliniază că în Capitală s-a încheiat un contract pentru achiziția de gaze la prețul de 150 de lei megawat/oră, în timp ce municipalitățile din țară cumpără cu 500 de lei. Un fel de subvenție mascată specială pentru bucureșteni, spun primarii din țară, care e plătită din taxele tuturor românilor, scriu cei de la flux24.ro.

De zile întregi, spitale din țară se plâng de frig în saloane. Mulți aplică metode mai puțin ortodoxe, pentru sprijinul local, pentru asigurare de temperaturi omenești în saloane. Pentru că medicii sunt, în primul rând, OAMENI!

La Giurgiu, pentru puțin timp, s-au găsit soluții „de compromis”. Dar, de luni dimineață (poate chiar mai curând), conducerea atât a Consiliului Județean, dar și a municipalității, au găsit soluții pentru plata combustibilului necesar – în avans – pentru asigurarea căldurii în saloanele de spital! Și toate acestea, în condițiile în care, după cum se cunoaște, prețul pentru gaz natural necesar asigurării de agent termic crește, pe piața europeană, de la zi la zi!

Zilele trecute, circa patru milioane de lei au fost alocate județului Giurgiu, STRICT pentru asigurarea agentului termic în zonele primordiale: Spital, Școli și Grădinițe! În aceste condiții, iată că liberalii au demonstrat, deși adversarii politici au dorit să demonstreze altceva, că bunăstarea pacienților din spitale și a copiilor din școli este mai presus de orice luptă politică!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole