17.8 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Ziua Internațională a Femeii din Mediul Rural

An de an, ziua de 15 octombrie este marcată, la nivel internațional, într-un mod deosebit: este vorba despre Ziua Internațională a Femeii din Mediul Rural.

Ziua Internaţională a Femeilor din Mediul Rural – 15 octombrie – a fost înființată de ONU pentru a conştientiza rolul crucial pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor lor și dezvoltarea economiei rurale. Prima Zi internaţională a femeilor din mediul rural a fost celebrată pe 15 octombrie 2008, această zi recunoaşte „rolul critic şi contribuţia femeilor din mediul rural în consolidarea dezvoltării rurale, a agriculturii, îmbunătăţirea securităţii alimentare şi eradicarea sărăciei rurale”, potrivit ONU, citată de Agerpres. Femeile din mediul rural alcătuiesc peste un sfert din totalul populaţiei mondiale și majoritatea depind de resursele naturale şi de producţia agricolă pentru asigurarea hranei zilnice. Rolul crucial pe care îl joacă femeile şi fetele în asigurarea durabilităţii gospodăriilor şi a comunităţilor rurale, în îmbunătăţirea mijloacelor de trai rural şi a bunăstării generale a fost recunoscut din ce în ce mai mult.

La nivelul județului Giurgiu, circa o mie de femei sunt implicate în mod direct (ca antreprenori) în activitatea agricolă, preponderent mediului rural.

Cu această ocazie, reprezentanții Direcției pentru Agricultură Județeană Giurgiu le urează tuturor femeilor, indiferent de vârstă, ce trudesc în agricultură, multă sănătate, putere de muncă și împliniri pe toate planurile, asigurându-le, totodată, de un permanent sprijin.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole