10 C
Giurgiu
luni,22 aprilie 2024
spot_img

Imagini APOCALIPTICE! Canalul Plantelor, o amintire a ceea ce era odată (GALERIE FOTO/VIDEO)

Odinioară, loc de întâlnire al pescarilor amatori, sau al unor doritori de-o „scaldă” rapidă, Canalul Plantelor, situat în imediata apropiere a Podului Bizetz, a devenit, astăzi, după lunile de secetă ale acestei veri, doar o amintire… Apa aproape nu mai există, pontoanele sunt pe uscat, la propriu. Cât despre pește, nici nu mai poate fi vorba. Chiar și pescărușii suferă de foame, în căutarea lor permanentă de hrană. Doar gunoaiele din oraș le mai asigură un minim de subzistență… Imaginile par desprinse dintr-o galerie foto realizată cu imagini ale Pământului, văzut din spațiu. Dar sunt cât se poate de aproape de noi, sunt chiar de la nivelul solului…

Cu doar un an în urmă, Canalul Plantelor era „raiul pescarilor”, mulți împătimiți ai petrecutului de câteva ore liniștite pe malul balții găsindu-și refugiul pe malul apei. Și prada era, de multe ori, destul de bună, reușind să sature o familie dornică de saramură.

Astăzi, 22 august, în schimb, imaginile ce se desfășoară în fața ochilor celui care trece, întâmplător, prin zonă. Apa aproape s-a evaporat ca urmare a secetei din această vară (spun specialiștii că este cea mai secetoasă din ultimul secol, cel puțin) iar fundul canalului se expune, uscat, și în unele locuri cu un petec de câțiva centimetri de apă sau învăluit în vegetație specifică apelor închise (lintiță).

Pontoanele „eșuate” de pe malul canalului sunt, azi, doar o amintire a ceea ce reprezentau odinioară. Undeva, însă, în depărtare, se mai vede ceva apă, însă cel mai probabil nivelul acesteia este la limita inferioară a navigabilității.

În aceste condiții, doar o minune cerească mai poate salva Canalul Plantelor, condamnat, de secetă, la dispariție, lucru pe care locuitorii mai vârstnici ai municipiului spun că nu l-au mai văzut până acum, nici în cele mai secetoase veri…

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole