1.9 C
Giurgiu
vineri,8 decembrie 2023
spot_img

DGASPC Giurgiu, „cartoful fierbinte” al Consiliului Județean. Dumitru Beianu, președinte CJ: „Au plecat mult mai puțini oameni decât se vehicula”

Cu doar câteva luni în urmă, conducerea Consiliului Județean iniția și promova un proiect de hotărâre prin care se reorganiza întreaga structură a Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, un angajator care susținea peste o mie de angajați, în condițiile în care numărul beneficiarilor nu depășea 700 de persoane, conform statisticilor ultimilor ani.

Odată cu această inițiativă, a și ieșit „corul bocitoarelor” din PSD (partid în mandatul căruia numărul angajărilor din DGASPC Giurgiu a „înflorit”), să le plângă de milă celor câtorva sute (conform cifrelor pe care le vehiculau social-democrații) de oameni ce rămâneau pe drumuri, fără bani de pâine, într-o economie cu prețuri care explodau etc. Doar că situația din teren este cu totul alta decât cea promovată și propovăduită de PSD.

Pentru lămuriri cu referire la situația din Direcție, ne-am adresat președintelui CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, care a declarat, pentru evenimentgr.ro:

„Avem două luni  descoperite la salarii, am încheiat acea tot discutată și disputată reorganizare. Până la urmă, numărul celor care au plecat din instituție este nesemnificativ, pentru că am convenit cu cei din conducerea actuală și s-au găsit soluții. Probabil vor mai fi persoane care vor părăsi sistemul în favoarea altor locuri de muncă, dar este un proces foarte lungă durată organizarea Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Asistența Copilului Giurgiu, cel mai mare angajator din județul Giurgiu, după standarde moderne. E nevoie de foarte multă răbdare, de foarte multă preocupare, și am încredere că domnul director Paraschiv și echipa de acolo vor găsi soluții pe care, fără niciun fel de rezervă, le voi susține în continuare, cum am făcut-o și până acum”.

În ceea ce privește situația actuală, Dumitru Beianu a mai precizat:

A fost o doleanță a celor care, în anii trecuți, au susținut și încurajat o astfel de structură nefuncțională, cu foarte multe pierderi, cu foarte multe probleme de toate felurile. Despre asta, probabil veți mai avea ocazia să mai auziți vorbindu-se, dar nu la CJ. Aici suntem preocupați să construim, să punem lucrurile în ordine, astfel ca toate domeniile de activitate să fie funcționale și în interesul giurgiuvenilor. Altfel spus, calitate, nu cantitate!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole