9 C
Giurgiu
luni,22 aprilie 2024
spot_img

Proiectul „Management eficient anti-COVID la nivelul DGASPC Giurgiu – MACOV”, o reușită

Demarat cu fix doi ani în urmă, tot în luna august, într-o perioadă în care pandemia de COVID 19 făcea ravagii la nivel național, proiectul Consiliului Județean Giurgiu, „Management eficient anti-COVID la nivelul DGASPC Giurgiu – MACOV”, cod SMIS 2014+ 138249”, derulat în cadrul parteneriatului încheiat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiua ajuns la final.

„Este un proiect pe care l-am preluat, ca la ștafetă, din mers, din mandatul trecut, un proiect care descrie extrem de sugestiv ce înseamnă birocrație în România, pentru că s-a muncit enorm. Singura noastră mângâiere este, dacă putem spune așa, că probabil inclusiv datorită efortului colegilor, o sumedenie de persoane infectate de COVID au avut parte de tot ce aveau nevoie, de tratament, și asta le-a alinat puțin suferința. Luăm în calcul și pentru etapa următoare să abordăm asemenea proiecte, dar nu reprezintă o prioritate pentru noi. Sunt situații impuse de factori independenți de administrație care ne obligă să avem o atitudine corespunzătoare și să fim disponibili să ajutăm atunci când ni se cere”, a declarat președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu.

Finanţarea proiectului a fost asigurată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020 – Axa Prioritară 9: „Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19”, Obiectivul de Investiţii 9.1: „Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19”, Apel: POIM/819/9/1/”Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19”.

Proiectul a vizat consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 de către D.G.A.S.P.C. Giurgiu, prin achiziţionarea de echipamente/aparatura, materiale şi echipamente individuale de protecţie, pentru angajaţii D.G.A.S.P.C. Giurgiu și pentru beneficiarii de servicii sociale din judeţul Giurgiu.

Achiziţiile prevăzute în cadrul proiectului au fost realizate în vederea creşterii capacității de răspuns în timp util şi eficient la provocările privind furnizarea de servicii sociale în condiţii optime şi de calitate, în contextul pandemiei COVID-19;

Realizarea activităţilor proiectului a condus la creşterea capacităţii D.G.A.S.P.C. Giurgiu de a furniza servicii de asistenţă socială în condiţii optime şi de calitate, la îmbunătăţirea condiţiilor de siguranţă faţă de infectarea cu virusul SARS-CoV-2 a angajaţilor şi a beneficiarilor, dar si a familiilor acestora, precum si la asigurarea continuităţii derulării în condiţii optime a proceselor de lucru la nivelul D.G.A.S.P.C. Giurgiu.

Prin asigurarea de mijloace adecvate de prevenire şi protecţie împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2, prin dotarea corespunzătoare a D.G.A.S.P.C. Giurgiu, implementarea proiectului a condus la creşterea siguranței privind sănătatea angajaților D.G.A.S.P.C. Giurgiu și a beneficiarilor de servicii sociale din județul Giurgiu, în special a celor cu risc major.

Conform informațiilor furnizate de echipa de proiect, peste 50 de oferte au fost depuse în cadrul acestui proiect, munca de selecție fiind, astfel, una titanică.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole