22.6 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Îi urăsc social-democrații din Consiliul Județean Giurgiu pe copiii și tinerii cu autism din județ…?

Iată mai sus întrebarea la care, probabil, nimeni nu poate răspunde. Deși se spune că în perioada sărbătorilor (oricare ar fi ele) suntem mai buni, mai empatici cu cei greu încercați de soartă, acest lucru pare a nu avea valoare în ochii consilierilor județeni PSD…

Un punct de pe ordinea de zi a ședinței de luni, 27 decembrie (Sf. Ștefan, altă zi mare pentru creștini) era legat strict de preluarea unui teren intravilan, neproductiv, din satul Varlaam (comuna Adunații Copăceni). Acest teren urma să fie folosit pentru realizarea, în colaborare cu Consiliul Județean Ilfov, a unui Centru Hipoterapie pentru copii și tinerii cu dizabilități din județul Giurgiu. Mai exact, era vorba despre un centru de terapie pentru copiii și tinerii care suferă de autism, peste 100 înregistrați la nivelul județului nostru.

Hipoterapia are avantalul petrecerii timpului în aer liber și se adresează persoanelor cu dizabilități motrice, cerebrale, psihice, comportamentale, relaționale sau de limbaj, fiind folosită cu succes în multe centre din străinătate. În prezent, terapia este utilizată pentru a angaja sistemele senzoriale, neuromotorii și cognitive pentru a obține rezultate funcționale într-un mod distractiv și motivațional, dintr-un cadru non-clinic, susțin specialiștii.

Deși Consiliul Local al Comunei Adunații Copăceni și, impicit, primarul comunei, Dan Rusu, au înțeles din start beneficiile și necesitatea realizării, în județul nostru, a unui astfel de centru, consilierii județeni ai PSD s-au pus „contra”, votând împotriva acestui proiect.

Suprafața terenului ce ar urma să găzduiască acest centru, finanțat, în primă instanță, de Consiliul Județean Ilfov, este de 5,68 hectare (dezmembrat în două loturi: unul de 1 hectar, al doilea de 4,68 hectare), urmând a fi preluată, CU TITLU GRATUIT, de către Consiliul Județean Giurgiu.

Din nou, se pare că social-democrații giurgiuveni, conduși de Marian Mina, dau dovadă de lipsă de empatie pentru tinerii și copiii cu probleme din județ, făcând tot posibilul ca cele două treimi din numărul de voturi necesare în consiliu pentru a trece proiectul inițiat de președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, să nu fie asigurate. Totul pentru niște lupte politice absurde, răzbunări fără sens și orgolii ale unui personaj – liderul PSD Giurgiu – care dovedește, odată în plus (și dacă mai era nevoie) că nu îi pasă de situația copiilor și tinerilor cu dizabilități, ci de un anumit număr de voturi pe care le-ar putea obține din declarații politicianiste, fără esență.

Desigur, proiectul va fi repus pe ordinea de zi a unei ședințe de Consiliu Județean viitoare, dar întârzierile care apar din toate aceste orgolii mult prea mari pentru funcțiile sau scaunele pe care le ocupă sunt greu de surmontat, atunci când în joc este sănătatea și șansa la o viață cât de cât normală a unor copii și tineri a căror singură vină este că s-au născut cu o dizabilitate…

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole