16 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Nouă testați, nouă confirmați cu COVID 19 în ultimele 24 de ore…

Testele efectuate în ultimele 24 de ore au confirmat faptul că toți cei 9 giurgiuveni care au trecut prin această procedură sunt infectați cu SARS-COV2. Conform raportării Instituției Prefectului Județului Giurgiu, situația se prezintă astfel:

  • cazuri confirmate pozitiv – 19.972 (dintre care 9 în ultimele 24 de ore);
  • cazuri vindecate și externate – 16.771;
  • în carantină la domiciliu – 1.142 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 0 persoane;
  • în izolare instituționalizată (spitalizate) – 27 de persoane;
  • în izolare la domiciliu – 77 de persoane.

Până în prezent, au fost testate 46.989 de persoane, dintre care 9 în ultimele 24 de ore. Dintre testele efectuate în ultimele 24 de ore, 5 au fost teste RT-PCR, iar 4 teste antigen/rapide.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

         În cursul zilei de ieri, 26 decembrie a.c., 136 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu au desfășurat 65 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

         Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 26.12.2021, fiind angrenat în acest sens un număr de 26 de jandarmi, atât independent, cât și în cooperare cu Poliția. Elementele de dispozitiv au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin H.G. 1242/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

         De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

         În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6 apeluri “112” în domeniul gestionării COVID-19.

         Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună putem reuși să depășim această perioadă critică din punct de vedere sanitar.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole