16 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Iar casa noastră…unde e?

Deși inițial mi-am propus abordarea doar a subiectelor legate de Giurgiu (județ sau municipiu), o serie de imagini și filmări transmise de către un bun prieten clujean, aflat la recunoașteri pentru o etapă competițională auto (Raliul Argeșului CATENA 2021) pe Transfăgărășan, m-au pus pe gânduri.

Adrian îmi spunea că, cel puțin în cinci locuri, a întâlnit față în față urși. Nu unul, ci câte doi sau trei! Inițial, s-a temut, dar pe parcurs a realizat că aceștia erau, oarecum, obișnuiți cu prezența umană. Deși s-a oprit să îi filmeze, aceștia și-au văzut, nestingheriți, de activitate. Rodeau cu spor la o serie de ramuri proaspete…

Incidentele, dacă le putem numi astfel, au apărut ca urmare a defrișărilor și a lipsei turiștilor în anumite zone. Urșii sunt înfometați, au ieșit din hibernare fie prea devreme, fie prea târziu, din cauza schimbărilor climatice.

Asemenea evenimente precum cel de pe Transfăgărășan ne-ar putea pune pe gânduri. În Giurgiu, clar, nu avem urși. Dar avem mistreți, căpriori, iepuri, fazani…Și ne putem trezi cu ei în gospodării (de parcă nu au făcut-o până în prezent) în speranța că ar putea găsi ceva hrană…pentru că hrana lor, din păduri, a dispărut. Prin „grija” omului”.

Temă de gândire pentru mai marii nației: casa lor, a sălbăticiunilor, unde mai este? Doar la zoo?

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole