5.3 C
Giurgiu
miercuri,6 decembrie 2023
spot_img

Hoțul strigă, cel mai tare…HOȚII! Fostul lider PSD Niculae Bădălău, arestat pentru CORUPȚIE, este autorul unui tratat despre CORUPȚIA INTERNAȚIONALĂ! Ce spune el despre situația din România…

Cu puțin timp în urmă, cei de la g4media.ro, publicau o știre absolut incredibilă: aflat în arest pentru CORUPȚIE, Niculae Bădălău, fost lider și fost senator PSD Giurgiu, este autorul unui tratat în limba engleză care vizează exact acest fenoment.

Mai exact, în 2012, Bădălău a realizat un studiu comparativ despre nivelul corupției din cinci țări europene. În concluzii, Bădălău și coautorul articolului scriau că, deși în Danemarca și Suedia datele indicau că nu exista corupție, ”acest lucru nu poate fi întrutotul adevărat”, în timp ce, în România, Grecia și Italia, a reieșit că fenomenul era ”parte integrantă a stilului de viață”, scriu cei de la g4media.ro.

”Scopul acestei cercetări este să investigheze fenomenul corupției” – astfel începe articolul ”Measuring corruption at the international level. Cross-national perspective”, publicat de Niculae Bădălău și Dănuț Neacșu, în 2012, într-un volum tipărit de Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu după desfășurarea unei conferințe științifice. Toate articolele sunt în limba engleză, iar volumul se află la bibliotecile de renume din țară. Cei doi au pornit de la premiza că, în anii 90, fenomenul corupției a luat amploare atât în țările dezvoltate, cât și în cele în curs de dezvoltare. În cadrul studiului, ei și-au propus să verifice dacă este posibilă măsurarea nivelului acestui fenomen luând în considerare diverși indici valabili pentru România, Grecia, Italia, Danemarca și Suedia din documente publicate de diverse organizații, gen Transparency International sau Freedom House.

În capitolul Concluzii, autorii contestau această constatare afirmând că ”acest lucru nu poate fi întrutotul adevărat deoarece corupția îmbracă forme diferite”. În privința celorlalte trei țări, inclusiv România, Neacșu și Bădălău scriau: ”(…) corupția este relativ acceptată, devenind parte integrantă a stilului de viață”. În final, autorii și-au exprimat reticența legată de posibilitatea măsurării nivelului de corupție dintr-o țară.

Articolul din 2012 făcea parte din obligațiile de doctorand ale lui Niculae Bădălău, care și-a susținut teza în 2013, la Universitatea ”Valahia” din Târgoviște, titlul acesteia fiind ”Managementul administrației publice. Strategii de modernizare”. În același an, pe baza acestei teze, Bădălău și Neacșu au publicat volumul ”Administrația publică a secolului XXI, mai scriu cei de la g4media.ro.

Istorie…sau coincidențe?

La momentul publicării articolului despre corupție și a cărții, coautorul Dănuț Neacșu era cadru didactic la o universitate din Constanța. Ulterior, în mandatele PSD la Guvernare, el a devenit angajat și, apoi, șef la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci și preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Naţionale a Sării – Salrom.

Lider cu state vechi în Partidul Social-Demorcat, șef al Organizației Județene Giurgiu a acestei formațiuni, Niculae Bădălău a demisionat din partid în 2020, după ce a primit funcția de vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi a României. În noiembrie 2022, Bădălău a fost arestat, iar luna următoare trimis în judecată, fiind acuzat de comiterea infracțiunilor de trafic de influență și dare de mită, în formă continuată. Culmea, cel care scria despre corupția din România, despre o „stare de fapt”, ajungea să fie trimis în judecată tocmai pentru aceste fapte!

Procurorii DNA au comunicat faptul că, în zilele de 9 august 2022 și 19 noiembrie 2022, Bădălău i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract de peste 7 milioane de lei unei societăți administrate de o rudă a sa. În schimbul acestui “serviciu”, inculpatul ar fi promis că va determina o persoană din conducerea Companiei Naționale de Investiții, asupra căreia a lăsat să se înțeleagă că are influență, să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de primăria respectivă.

Pe de altă parte, în perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, Bădălău, prin intermediul altei persoane cercetate în dosar, i-ar fi oferit primarului mai multe sume de bani pentru ca, în schimb, acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.

Conform tot celor de la g4media.ro, în același context, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% (170.000 euro) din valoarea contractului menționat mai sus, dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmărea să o obțină pentru aceeași firmă, de la primăria respectivă.

Ulterior, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, Bădălău i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă în legătură cu contractul în derulare. În prezent, Bădălău se află în continuare în arest preventive și a demisionat din funcția de la Curtea de Conturi.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole