13.2 C
Giurgiu
vineri,1 decembrie 2023
spot_img

PREMIERĂ în medicina giurgiuveană. Mai mulți medici de la Spitalul Județean de Urgență vor opera alături de specialiști din Turcia și Marea Britanie

Proiectul “Excelență în Neurochirurgie”, pune bazele unei colaborări medicale între România, Turcia și Marea Britanie, a debutat cu o vizită a echipei române la Ankara, în perioada 22 și 24 februarie 2023.

Din echipa română au făcut parte Prof Dr. Mihai Popescu, șeful Secției de Neurochirurgie al SpitaluluiMunicipal Pitești, Dragoș Chivu, managerul SpitaluluiJudețean Giurgiu, și Ștefan Giurcă, președinteleAsociației Române din Țara Galilor, inițiatorul proiectului.

Delegația fost întâmpinată de Prof. Dr. Duran Berker Cemil, de la SpitalulUniversitar Gazi din Ankara.

Primul caz vizionat a fost tratarea cu succes a unui pacient cu scolioză idiopatică de către Prof. Dr. Demirkıran.

Echipa a vizitat, apoi,Facultatea de Medicină de la Universitatea Gazi, unde a asistat la o intervenție chirurgicală endoscopică pentru adenom hipofizar efectuată de Prof. Kaymaz și doctorul asociat Emrah Çeltikli. Ulterior, oaspeții au efectuat o vizită la compania Normed, specializată în confecționarea componentelor necesare pentruintervențiile neurochirurgicale și ortopedice.

Delegația română a participat la o serie de prezentări în cadrul Departamentului de Neurochirurgie de la Universitatea Gazi. Cu acest prilej, participanții au ținut un moment de reculegere înmemoria victimelor cutremurelor devastatoare care au afectat Turcia.

Scopul acestui proiect este de a facilita orientarea și formarea specialiștilor în neurochirurgie din România și Turcia și de a oferi pacienților români și turci intervenții chirurgicale la cele mai înalte standarde.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole