9 C
Giurgiu
luni,22 aprilie 2024
spot_img

Dan MOTREANU, liderul filialei Giurgiu a PNL: „144 de kilometri dintr-un traseu cicloturistic vor străbate județul nostru, grație unei finanțări PNRR”

Recent, un nou proiect ce va aduce un plus de imagine județelor Giurgiu, Ilfov, Călărași și Constanța, finanțat prin Programul Național pentru Redresare și Reziliență (PNRR) a primit aviz afirmativ.

Este vorba despre un traseu cicloturistic în lungime totală de 693 de kilometri, din care 144 sunt pe teritoriul județului Giurgiu. Este un proiect al președintelui Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, atacat în mai multe rânduri de către prefectul susținut de PSD, Florentina Stănculescu. Numai că, atunci când vorbim despre beneficii pentru dezvoltarea – fie și prin turism pe bicicletă – unei zone, nu există piedici!

Conform unei informări a președintelui PNL Giurgiu, Dan Motreanu, artizan al inițiativelor de dezvoltare a județului, 11 contracte pentru astfel de proiecte au fost semnate până în prezent la nivel național.

Aceste proiecte vizează promovarea turismului prietenos cu mediul și un acces mai rapid la zonele turistice. De asemenea, este vizată dezvoltarea comunităților locale prin promovarea potențialului turistic și cultural. Se va dezvolta ecoturismul și se va încuraja utilizarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ.

Dosarele depuse au vizat trasee care trec prin cele puțin trei județe și care beneficiază de legături secundare pentru obiectivele culturale și turistice de pe o rază de mximum zece kilometri, a mai precizat Dan Motreanu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole