9 C
Giurgiu
luni,22 aprilie 2024
spot_img

Grație deputaților liberali, un nou produs va beneficia de cota redusă de TVA, la 5%. Giurgiuveanca Gabriela HORGA, printre susținătorii proiectului de lege

Cota redusă de 5% a taxei pe valoarea adăugată (TVA) se va aplica și manualelor, cărților, revistelor în format electronic sau audio. Proiectul a fost votat ieri, 10 noiembrie, în cadrul Comisiei pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților și a primit raport favorabil.

Astfel, se va aplica cota redusă de TVA care se aplică în prezent pentru cărțile tipărite. Cota de TVA pentru cărțile digitale este de 19% în prezent, în timp ce pentru cărțile tipărite este de 5%.

„ Am votat săptămâna aceasta în Comisia de buget finanțe a Camerei Deputaților pentru acest proiect, care a primit raport favorabil. Se va aplica, așadar, cota redusă de TVA la fel cum se aplică, în prezent, și pentru cărțile tipărite. Urmează votul din plenul Camerei Deputaților și ne vom mobiliza pentru adoptarea proiectului de lege. Prin această inițiativă legislativă, dorim să susținem lectura, mai ales în rândul tinerilor, care folosesc în principal dispozitive electronice, precum tablete sau telefoane”, a declarat deputatul liberal giurgiuvean Gabriela Horga, Vicepreședinte al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților.

Proiectul de lege, cu mari șanse de a trece de Cameră, a fost inițiat de deputații Cătălin Teniță (USR) și Sebastian Burduja (PNL), bucurându-se de susținerea mai multor parlamentari ale celor două formațiuni politce. De altfel, Gabriela Horga declara că parlamentarii liberali (și ceilalți susținători ai proiectului, desigur), se vor mobiliza pentru adoptarea cât mai rapidă a proiectului de lege,

În ultimii doi ani, un număr de 15 state ale Uniunii Europene au redus deja cota de TVA pentru publicațiile în format electronic.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole