16 C
Giurgiu
vineri,24 mai 2024
spot_img

Știre menită să inducă panica: Nu ar mai fi bani de ajutoare de deces! Care este realitatea la Giurgiu

Recent, site-ul capital.ro publica, sub titlul „Lovitură cruntă de la Casa de Pensii! Nu mai sunt bani. E dezastru în România”, o știre menită să inducă panica între pensionari sau aparținătorii celor decedați: nu ar mai fi fonduri pentru sprijinul acordat în caz de deces, familiei sau aparținătorilor supraviețuitori.

Concret, era dat exemplul Casei de Pensii Vaslui, unde nu mai sunt bani pentru plata ajutoarelor de înmormântare. Numărul celor care au murit a crescut atât de mult încât au fost epuizate fondurile alocate, informează Radio România Actualități.

Sursa anterior menționată spune că în luna octombrie, fondurile s-au epuizat înainte de încheierea lunii și s-au înregistrat câteva zile de întârziere pentru achitarea acestui drept către solicitanți.

Un român a declarat că a primit un număr de telefon de la Casa Județeană de Pensii din Vaslui la care trebuie să apeleze pentru a vedea dacă sunt sau nu bani pentru ajutorul de înmormântare.

Contactat telefonic, directorul Casei Județene de Pensii Giurgiu, Marian Dumitru, declara că această situație nu este întâlnită la nivelul județului nostru.

„Deși numărul deceselor și, implicit, al cererilor pentru acordarea ajutoarelor de înmormântare a crescut cu aproximativ 30 de procente, județul nostru nu se află în situația prezentată în alte părți. Singura cerință a noastră este să se respecte programul afișat atât la sediul instituției noastre, cât și pe site-ul Casei de Pensii Giurgiu. În acest sens, solicitanții trebuie să se încadreze cu depunerea documentelor și a cererilor până la ora 11,00, urmând ca a doua zi noi să facem formele pentru plăți, iar în ziua următoare oamenii au deja banii în cont! Îi asigur și pe această cale pe giurgiuveni că pot sta liniștiți, nu sunt niciun fel de probleme în ceea ce privește fondurile pentru aceste ajutoare”, a mai precizat directorul Marian Dumitru.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole