12.6 C
Giurgiu
marți,21 mai 2024
spot_img

Gabriela HORGA, deputat PNL Giurgiu: „Echipa liberală a obținut, pentru educația din județ, în doar o săptămână, peste 140 de milioane de lei din PNRR”

Doar în ultima săptămână echipa liberală care conduce județul #Giurgiu a reușit să obțină 146 de milioane de lei din PNRR pentru educație.

Am obținut 104,3 milioane de lei pentru campusul dual liceal și universitar, spunea, recent, deputatul PNL Giurgiu, Gabriela Horga.

Miercuri, 26 iulie, Elisabeta Mihalcea, vicepreședintele Consiliul Județean Giurgiu, și Ligia Deca, ministrul liberal al Educației, au semnat un contract în valoare de 42,3 milioane de lei. Sunt tot bani europeni, tot din PNRR și tot pentru educație. Mai precis pentru dotarea școlilor cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale.

Conform declarațiilor Gabrielei Horga, pe baza contractulu, 52 de unități de învățământ și unități conexe din județul Giurgiu vor avea acces la fonduri europene.

Consiliul Județean Giurgiu a depus proiecte pentru Școala Specială și CJRAE și 27 unități administrative teritoriale, respectiv:

1. Municipiul Giurgiu – cu 21 de unități de învățământ

2. Comuna Băneasa;

3. Comuna Bulbucata;

4. Comuna Călugăreni;

5. Comuna Clejani;

6. Comuna Cosoba;

7. Comuna Crevedia Mare;

8. Comuna Găiseni;

9. Comuna Ghimpați;

10. Comuna Gogoșari;

11. Comuna Gostinu;

12. Comuna Grădinari;

13. Comuna Iepurești;

14. Comuna Joița;

15. Comuna Letca Nouă;

16. Comuna Malu;

17. Comuna Mihai Bravu;

18. Oraș Mihăilești;

19. Comuna Prundu;

20. Comuna Roata de Jos;

21. Comuna Săbăreni;

22. Comuna Schitu;

23. Comuna Stănești;

24. Comuna Stoenești;

25. Comuna Ulmi;

26. Comuna Vânătorii Mici;

27. Comuna Vedea.

În toate aceste  unități de învățământ învață peste 28.000 de elevi.

Alte proiecte au fost depuse separat de unități administrativ-teritoriale din județ iar contractele urmează să fie semnate.

Știu, că privite dinspre zone mai dezvoltate aceste dotări par elementare. Dar, pentru un județ ca Giurgiu sunt esențiale, mai ales după ani de zile în care PSD a neglijat sprijinirea reală a educației, a încheiat deputatul liberal giurgiuvean.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole