18.1 C
Giurgiu
vineri,12 aprilie 2024
spot_img

Gabriela HORGA, deputat PNL Giurgiu: „Administrația liberală a județului Giurgiu a luat în permanență măsuri pentru sprijinirea educației”

Rata de promovare a examenului de Bacalaureat la nivelul județului Giurgiu, de 68,6%, reprezintă un progres real pentru județul nostru, fiind un procent fără precedent în ultimii 30 de ani.

După ce, ani de zile, administrația PSD a ținut județul pe ultimele două locuri în ceea ce privește rata de promovare a examenului maturității, ceea ce s-a înregistrat anul acesta este un început promițător, mai cu seamă că, în urmă cu doar trei ani, în 2020, rata de promovare a acestui examen era, în județ, de 51,6%.

Progresele în educație nu vin peste noapte, dar se văd, precum cele înregistrate la Bacalaureat și la Evaluarea Națională. Inspectorul școlar general, Ion Ghimpeteanu, trebuie să continue acești pași concreți care s-au făcut pentru că așteptările sunt mari și educația giurgiuveană trebuie să fie altceva decât a fost în trecut în anii ce urmează.

Administrația liberală a județului Giurgiu a luat în permanență măsuri pentru sprijinirea educației. Anul trecut, toate cele 27 de unități de învățământ din județul Giurgiu care au aplicat au fost selectate în prima rundă de finanțare din cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS). Pentru runda a doua, sunt eligibile 25 de unități de învățământ din județul Giurgiu, preciza deputatul PNL Giurgiu, Gabriela Horga.

Pe de altă parte, 13 școli și un liceu din județul Giurgiu sunt incluse în programul prin care este asigurată masa caldă pentru elevi. Prin acest program se previne excluziunea socială, abandonul şcolar şi se îmbunătățesc performanţele şcolare. Copiii nu mai absentează de la școală și au o masă caldă la o oră fixă. Atunci când PSD conducea județul, nicio o școală din Giurgiu nu era inclusă în acest program.

Pe de altă parte, trebuie să fim corecți și să spunem că nu pentru toți copiii este potrivită intrarea la un liceu de cultură generală. Trebuie să fim capabili să îi convingem pe părinți să îi orienteze spre ruta profesională. În aceste condiții, devine cu atât mai importantă înființarea unui campus dual liceal și universitar în județul Giurgiu, pentru care suntem aproape să obținem finanțare prin PNRR, a încheiat deputatul liberal giurgiuvean.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole