23.9 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

Lege în vigoare pentru giurgiuveni!

Legea care prevede introducerea municipiului Giurgiu pe lista localităților ai căror locuitori beneficiază de pensionarea cu doi ani mai devreme, fără penalizare, a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Municipiul Giurgiu a fost adăugat pe această listă în urma unui amendament inițiat de deputatul PNL Giurgiu, Gabriela Horga, alături de colegii din PNL Giurgiu, amendament votat de Parlament.

Am făcut, astfel, dreptate pentru giurgivenii care au fost afectați de efectele poluării produse de fostul combinat chimic. Persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în municipiul Giurgiu și pe o rază de opt kilometri în jurul localității vor beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani de zile.

Am susținut de fiecare dată proiectul și amendamentul privitor la Giurgiu, atât la Senat, cât și în cadrul Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaților și în cadrul Comisiei pentru mediu, alături de colegii mei.

Poluarea remanentă din cauza fumului toxic de clor emis de combinat a afectat sănătatea locuitorilor pe termen lung și am considerat necesară această măsură și pentru giurgiuveni, după modelul aplicat în cazul altor localități afectate de poluare, precizează deputatul liberal giurgiuvean.

Este o reglementare de care beneficiază de mai mult timp cetățenii din alte localități afectate de poluare. Aceste măsuri au fost luate pentru că există anumite regiuni care au fost supuse unui grad mai ridicat de poluare şi risc faţă de media naţională.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole