26 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

Furtuna de cod roșu și portocaliu a făcut dezastru în județ (FOTO/VIDEO)

De la miezul nopții de 13/14 iunie, județul nostru s-a aflat sub avertizare meteorologică COD ROȘU de vreme rea pentru nordul județului, și COD PORTOCALIU pentru restul, fenomenele vizate fiind grindină de mari dimensiuni, vijelie puternică rafale de peste 70-90 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice.

De asemenea, a fost emis și un mesaj RO-ALERT către populație, pentru a se adăposti în cazul în care se află în zone expuse riscului.

n urma fenomenelor meteo periculoase care s-au înregistrat, în această noapte, în municipiul Giurgiu și în mai multe comune ale județului, pompierii au fost solicitați să intervină pentru înlăturarea unor copaci, căzuți pe partea carosabilă, pe autoturisme sau cabluri de electricitate, atât în municipiu, cât și în județ.

Cel mai grav caz s-a înregistrat pe DJ 504, în apropierea localității Vieru, acolo unde s-a produs un accident rutier din cauza unui copac rupt de vânt, căzut pe partea carosabilă. În eveniment a fost implicat un singur autoturism, care a lovit copacul ce bloca ambele sensuri de mers. Din fericire, conducătorul auto, în vârstă de 33 de ani, nu a fost rănit, însă autoturismul a fost avariat.

O altă intervenție a avut loc pe B-dul Mihai Viteazul din municipiul Giurgiu, în parcarea blocurilor ANL. O salcie ruptă de vânt a căzut peste un autoturism staționat.

De asemenea, pompierii au mai acționat pentru îndepărtarea a peste 30 de copaci de pe partea carosabilă sau cabluri de electricitate în municipiu, pe B-dul I.C. Brătianu, B-dul 1 Decembrie 1918, șos. Alexandriei, sos. București, pe DN 5 și în localitățile Ogrezeni, Roata de Jos, Bolintin Vale, Grădinari, Drăgănescu, Dărăști-Vlașca, Remuș, Poșta, Mârșa, Prundu, Crevedia Mare, Hotarele, Varlaam, Oinacu, Adunații Copăceni și Mihăilești.

Au acționat echipaje din cadrul Detașamentului Giurgiu, Detașamentului Bolintin Deal, Stației Mihăilești, Gărzii de Intervenție Roata de Jos, Punctului de Lucru Călugăreni, Punctului de Lucru Greaca și Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile afectate.

Intervențiile sunt în dinamică și la această oră fiind apeluri care sesizează consecințele fenomenelor meteo periculoase.

Timp de o oră, 14 comune ale județului s-au aflat sub incidența unui cod roșu de vijelii puternice, rafale de peste 70-90 km/h, grindină de mari dimensiuni, averse torențiale și frecvente descărcări electrice.

Alte 39 de localități, printre care și municipiul Giurgiu, s-au aflat timp de o oră, sub o avertizare meteo tip cod portocaliu de vijelii puternice, rafale de 70-90 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice.

La această oră, (n.r. – ora 09.00) la nivelul județului Giurgiu sunt 94 de deranjamente la rețelele electrice. În teren se află 16 echipe de intervenție proprii – ale Enel Distribuție Muntenia – Zona de Rețea MT/JT Giurgiu – și încă 16 echipe de la contractori.
Situația localităților afectate va fi disponibilă după ce compartimentul Comunicare din cadrul Enel Distribuție Muntenia – Zona de Rețea MT/JT Giurgiu va centraliza aceste informații.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole