26 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

S-A DOVEDIT! Nicolae BARBU a mințit cu nerușinare toată campania!

Una dintre promisiunile mincinoase (și despre care noi spuneam, la vremea respectivă, că este imposibil de pus în practică) a candidatului PSD la Primăria Giurgiu, Nicolae Barbu, era cea legată de reducerea nivelului taxelor și impozitelor giurgiuvenilor. Degeaba i-am explicat noi că acest lucru este imposibil din punct de vedere legal. Dar, când el este cel care dă lecții de ilegalitate…și cum să jonglezi între contravenție și infracțiune…mai greu de înțeles aceste aspecte.

Dar iată că acum avem și dovada clară că promisiunea lui Barbu era o ABERAȚIE.

Recent, DITL Giurgiu a adresat Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice o solicitare pentru un punct de vedere cu privire la:

„1. Este posibilă o eventuală revenire asupra nivelului taxelor și impozitelor, în sensul scăderii acestora, prin diminuarea cotelor și în ce măsură această nouă hotărâre poate afecta juridic, actele administrative emise de organul fiscal.

2. UAT-ul poate renunța la indexarea nivelului impozitelor și taxelor locale cu rata inflației sau poate aplica o indexare redusă față de acest nivel?”

Iar răspunsul MDRAP nu a întârziat să apară…

„Indexarea se stabilește ținând cont de indicele ratei de inflație pentru anul fiscal anterior. Actualizarea cu indicele inflației este obligatorie și aceasta trebuie realizată anual, prin aplicarea progresivă a indicelui de inflație comunicat.

(…) impozitele sau taxele locale se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ținând cont de rata inflației pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanțelor Publice și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Sumele astfel indexate se aprobă prin hotărâre a consiliului local și se aplică în anul fiscal următor”.

După cum se vede, și cei de la MDRAP consemnează faptul că promisiunile lui Barbu din perioada campaniei electorale sunt doar minciuni gogonate, menite să păcălească omul simplu să îi acorde votul…Dar rezultatele alegerilor din 9 iunie i-au dovedit că, totuși,cei mai mulți dintre giurgiuveni nu mai „mușcă” momelile electorale, ci aleg programe concrete de construire și dezvoltare a municipiului și județului nostru!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole