9 C
Giurgiu
luni,22 aprilie 2024
spot_img

Europarlamentarul liberal Dan MOTREANU: „Platformă utilă pentru cetățenii județului: pot vedea proiectele cu fonduri de coeziune din Giurgiu”

O platformă extrem de utilă locuitorilor tuturor județelor din România, implicit din Giurgiu, a fost prezentată luni, 27 februarie, în Comisia pentru dezvoltare regională (REGI) din Parlamentul European. La această prezentare a participat europarlamentarul liberal giurgiuvean Dan Motreanu, care, într-o postare pe contul său de socializare, scria:

„Am participat astăzi (n.r. luni, 27 februarie) la prezentarea Platformei de date privind investițiile efectuate prin intermediul fondurilor UE de coeziune.

Mai exact, este vorba despre o bază de date care include informații despre fondurile UE de coeziune, programele naționale, regionale și interregionale finanțate de la bugetul UE, cât și informații despre cele peste 1,5 milioane de proiecte din toate cele 27 de state membre finanțate din fondurile de coeziune începând cu anul 2014.

Îi încurajez pe toți cetățenii români să verifice ce proiecte sunt finanțate în județul nostru.

Se ilustrează astfel rolul esențial jucat de politica de coeziune în reducerea decalajelor de dezvoltare economică și socială dintre diferitele regiuni ale Uniunii Europene. Totodată, prin intermediul platformei, se încurajează schimbul de bune practici în ceea ce privește atragerea proiectelor finanțare prin fondurile europene, conchide Dan Motreanu.

Proiectele finanțate din fondurile de coeziune în regiunea noastră pot fi verificate accesând următorul link: https://kohesio.ec.europa.eu/ro/?fbclid=IwAR2PJ4Xy-eMt3nQjcV9cWk1fl4Ne0KAIRKifptM2vD6E483dB2yg7TeH8XE

Conform acestui site, nu mai puțin de 632 de proiecte au fost depuse și finanțate din fondurile de coeziune în județul Giurgiu.

În ceea ce privește Platforma de date UE privind coeziunea, aceasta este operațională pe acest link: https://cohesiondata.ec.europa.eu/?fbclid=IwAR17ELj-eyrM2EuskeJbhrADn14sJRcM_rqYBxj_qjg_srCLaW0tC_vVkgE.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole