12.6 C
Giurgiu
vineri,24 mai 2024
spot_img

Luptătorii de la SCM Dunărea Giurgiu, din nou pe podiumurile competițiilor naționale (GALERIE FOTO)

În perioada 26 – 27 februarie, la Brașov a avut loc prima etatpă a Campionatului Interjudețean de lupte greco-romane, competiție organizată de echipa „Transporturi” Brașov. La start s-au aliniat peste 120 de sportivi din Pitești, Slatina, Râmnicu Vâlcea, București, Brașov, Câmpulung Muscel și, bineînțeles, Giurgiu. 10 sportivi giurgiuveni – cu toții participanți, peste o lună, la finala națională de la Piatra Neamț – s-au prezentat excelent la competiția brașoveană.

„Rezultatele obținute de sportivii noștri, la primul concurs din anul 2023 le putem considera mulțumitoare, lăsând loc și pentru mai bine…..Trebuie să remarcăm faptul că la categoria 100 kg finala s-a disputat între cei doi giurgiuveni, Iulian Bălăceanu și Petronel Roată. În cele din urmă, victoria i-a revenit lui Iulian Bălăceanu, care a fost mai atent în luptă și a valorificat o clipă de neatenție a colegului și partenerului său de antrenament Petronel Roată”, ne spunea, la încheierea competiției, antrenorul Florin Antonescu.

Alături de Iulian Bălăceanu, tot medalii de argint au obținut Marian Bălăceanu și Daria Stan, doi reprezentanți de viitor ai secției de lupte din Giurgiu.

Zestrea de medalii a lotului giurgiuvean a fost completată, la Brașov, de medaliile de bronz obținute de Carlos Mițoi, Ștefan (Fănel) Mițoi – mezinul lotului, Crina Mihai, Petrică Roată și Alexandru Guzga. O medalie bronz, ce valorează cât un aur, este cea câștigată de Narcis Guti, un sportiv despre care antrenorii săi spun că, dacă va continua pregătirea cu seriozitate, poate face ca despre luptele din Giurgiu să se vorbească la superlativ, mult timp.

Aceste rezultate, obținute la prima competiție pe anul 2023 ne dau speranța că și anul acesta putem obține lejer una sau chiar două medalii în finalele naționale – ne-a mai spus prof.Florin Antonescu la întoarcerea de la Brașov.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole