13.2 C
Giurgiu
vineri,1 decembrie 2023
spot_img

„E-CONSULTARE PUBLICĂ ÎN JUDEȚUL GIURGIU” – un nou proiect de digitalizare la nivelul județului

Într-o perioadă în care digitalizarea, informatizarea dețin primul loc în piață câștigând tot mai mult teren, pare că este necesar ca tot mai multe entități să se implice în implementarea unor proiecte menite să aducă în viața omului de rând sistemele informatice ca fiind ceva natural.

În acest sens, ASOCIAȚIA PRO DEMOCRAȚIA (APD, beneficiar) împreună cu PRIMĂRIA MUNICIPIULUI GIURGIU (în calitate de partener) lansează un nou proiect finanțat din fonduri europene dedicat societății civile. Lansarea proiectului a avut loc în sala de consiliu a Primăriei Giurgiu, în prezența celor doi viceprimari (Silviu Dumitrescu și Marian Damian) și a administratorului public al municipiului, Ionel Muscalu.

În cadrul proiectului, obiectivul principal este implementarea pe termen mediu a unui sistem de e-consultare pentru luarea deciziilor publice de interes local printr-un parteneriat societate civilă – administraţie publică care va susţine în mod direct interesele şi iniţiativele cetăţenilor din judeţul Giurgiu.

Proiectul, prin activitățile sale, își propune să dezvolte un sistem de e-consultare publică care va supune la vot cel puțin două probleme de interes public și de impact asupra unui număr semnificativ de cetățeni ai municipiului Giurgiu.

Punctul central al proiectului îl reprezintă dezvoltarea unui sistem de e-consultare în administrarea Asociației Pro Democrația, care va facilita procesul de consultare a opiniei publice în municipiul Giurgiu în privința problemelor și nevoilor comunității.

Echipa de proiect va pune la dispoziția giurgiuvenilor o aplicație mobilă care le va facilita implicarea în propunerea, dezbaterea și votul asupra inițiativelor locale ale cetățenilor și ale administrației publice locale.

Instrumentul dezvoltat are rolul de a coagula propuneri de politici publice dinspre societatea civilă către autorități și de a transparentiza procesul decizional dinspre autorități către societatea civilă, consolidându-se astfel relația și dialogul constructiv între cei doi actori principali din comunitate.

La nivelul județului Giurgiu se va desfășura o campanie de informare publică ce sprijină și are drept obiectiv creșterea nivelului de participare la procesele de e-consultare prin utilizarea noii aplicații pentru telefoanele mobile.

Proiectul se va desfășura în perioada August 2022 – Septembrie 2023 și are o valoare totală de 420.999,25 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă 412.579,27 lei (98%) și confinanțarea beneficiarului 8.419,98 lei (2%). Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole