12.6 C
Giurgiu
vineri,24 mai 2024
spot_img

13 proiectile au pus în pericol viața giurgiuvenilor de la începutul acestui an

Proiectile explozive sau perforante, bombe de aruncător sau cartușe de infanterie, toate ar fi putut deveni periculoase dacă cei care le-au găsit nu ar fi sunat la 112 și nu ar fi cerut ajutorul pirotehnicienilor. 13 astfel de obiecte au fost găsite, de la începutul anului, pe raza județului Giurgiu.

La fiecare caz, echipajul specializat al ISU a intervenit în cel mai scurt timp pentru detectarea, identificarea, ridicarea, transportul și depozitarea muniției în condiții de siguranță până la distrugerea acesteia în mod controlat.

Au fost ridicate două bombe de aruncător de calibrul 82 mm și 120 mm; patru proiectile explozive de calibrul 76 mm și 152 mm; un proiectil perforant de calibrul 100 mm; două cartușe de infanterie de calibrul 7,62 mm și 7,92 mm; un focos fuzant de proiectil și trei tuburi cartuș de infanterie de calibrul 7,92 mm din localitățile Giurgiu, Mihai Bravu, Băneasa, Comana, Frasinu, Copaciu, Falaștoaca și Ghimpați.

Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare. 

„În primul rând nu trebuie să le atingă sau să le lovească, chiar dacă sunt parțial îngropate în pământ sau se află la suprafață.

Nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să știe în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie și nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente.

Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentați să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acțiune poate provoca explozii.

Tot ce trebuie să facă cetățenii este să apeleze numărul de urgență 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată”, se arată într-un comunicat al ISU Giurgiu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole